2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Életpályamodellt kínál a fegyvertervezőknek a Neumann János Egyetem – VIDEÓVAL

Országosan is egyedülálló képzést nyújt majd a Neumann János Egyetem a 2022 februárjában induló fegyvertervező és -gyártó elnevezésű szakirányával. Ez a lehetőség a kedden aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhető, melynek folyományaként védelemipari tudásközpont alakul ki az egyetemen.

Életpályamodellt kínál a kecskeméti Neumann János Egyetem. A kedden aláírt együttműködési megállapodás értelmében új szakirány indul el a felsőoktatási intézményben, az országban egyedülálló módon.

– A képzéseink vonatkozásában ez tulajdonképpen a gépészmérnöki alapképzéshez kapcsolódó szakirányú továbbképzésnek, illetve szakirányú képzésnek a megteremtését jelenti. Egy fegyvertervező irányban gondolkodtunk közösen, melynek gyakorlati megvalósulása a rendelkezésre álló kapacitásoknál történhetne – mondta el a Kecskeméti Televízió stábjának dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Az új szakirány nem csupán a középiskolák végzőseinek továbbtanulását szolgálná, hanem a diplomások körében is lehetőséget biztosítana a továbbképzésre.

– A gépészmérnök, illetve műszaki végzettséggel rendelkező szakemberek továbbképzésében is gondolkodunk, tehát ez szakmérnöki továbbképzés lenne. Ennek során a meglévő alaptudást egészítenénk ki olyan szakmérnöki képzéssel, amely kifejezetten a fegyvertervezéshez kapcsolódik. A gyártástechnológiai ismereteknek a kiterjesztése alkalmassá tenné az itt végzett hallgatókat arra, hogy ebben az iparágban helyezkedjenek el – emelte ki dr. Fülöp Tamás.

A szakiránnyal és a továbbtanulási lehetőségekkel bővebben foglalkozik a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinjának riportja:

 

Kapcsolódó cikk:

Védelemipari tudásközpont jön létre a Neumann János Egyetemen
Dr. Maróth Gáspár volt a Kiemelő vendége
Gaál József: A védelemipari tudásközpont Kecskemét gazdaságát is erősíti

 

Élő adás