2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Európa-nap: diákok ismerkedtek az unió sajátságaival

Játékos vetélkedők, aszfaltrajz, ország-ismereti kvízek. Többek között ezekkel készült a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium, valamint a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola a diákok számára rendezett Európa-napra.

A fiatal generációk nagyon keveset tudnak az Európai Unióról és működéséről – hangzott el a mai Európa-napon, melyet mind a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziumban, mind a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumban megtartottak.

Ország- és nyelvismereti kvízek, aszfaltrajz, tradicionális ételek elkészítése, érdekes előadások – a jövő pincérei és szakácsai „beutazhatták” az egész kontinenst az osztálytermek dekorációi által. A legszemfülesebbek az unió tagállamainak híres személyiségeivel is találkozhattak. A Kecskeméti Szakképzési Centrum két tagintézménye elnyerte annak lehetőségét, hogy bekapcsolódhasson a tavaly indult „Európai Parlament Nagykövet Iskolája” programba, melynek keretében rendezték a mai rendhagyó diáknapot is. A cél nem más, mint a diákság figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. A két iskola diákjai egyébként ismét sikeresen szerepeltek az Euroscola versenyen, melynek köszönhetően immár hatodik alkalommal utazhatnak Strasbourgba.

Élő adás