2020. Május 29. Péntek  Magdolna

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Felkészült az egyetem az évzárásra - Videóval

Más eljárást alkalmaz a Neumann János Egyetem a normál vizsgaidőszak, valamint a június közepén kezdődő záróvizsgák esetében is. Utóbbinál a számonkérések módja karonként eltérő lesz. A személyes jelenlétet igénylő záróvizsgák lebonyolítása egy szűkített létszámú bizottság előtt, megfelelő védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett fog történni.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt távoktatásos képzési formában zajlott ennek a félévnek a jelentős része a Neumann János Egyetemen is. A május közepétől június közepéig tartó normál vizsgaidőszakot másképpen bonyolítják le.

– Nem lesz személyes jelenlétre alapozott vizsga, kizárólag online, digitális formában vizsgáznak majd a hallgatók ebben a szemeszterben – mondta el Fülöp Tamás, az egyetem rektora. – A vizsgák természetesen lehetnek teszt jellegűek, beadandó dolgozatok, számítási, tervezési feladatok, és lehet online szóbeli vizsgát is tenni. Nyilván ez tantárgyanként és szakonként változik.

De más eljárást alkalmaz az intézmény a június közepén kezdődő záróvizsgák esetében; itt a számonkérések módja karonként eltérő lesz.

– A záróvizsgákon a személyes jelenlét egy kulcsfontosságú dolog. Ennek értelmében egy szűkített létszámú vizsgabizottság előtt, megfelelő védőfelszerelések használatával és a távolsági szabályok betartásával történik majd a záróvizsgáztatás. A legfontosabb szempont természetesen az, hogy a tömeges fertőződéseket elkerüljük, és védjük a hallgatók és az oktatók egészségét. De emellett nagyon fontos szempont az is, hogy a Neumann János Egyetem által kiadott diploma a legmagasabb értéket képviselje.

A záróvizsga egy komplex vizsgát jelent, amely egyrészt a szakdolgozat, a diplomamunka védéséből, valamint a kihúzott tétel alapján a hallgató által adott szóbeli feleletből és annak értékeléséből áll.

A felvételit illetően Fülöp Tamás, az egyetem rektora azt mondta, a Neumann János Egyetemen továbbra is lesznek államilag finanszírozott képzések. Emellett nemcsak megmaradnak, hanem terveik szerint bővülnek is majd az ösztöndíjak, amely a nehezebb sorsú hallgatók számára is lehetőséget jelent a felsőoktatásba történő bekapcsolódásra.

Kecskemét percről percre

Élő adás