2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Fiatal tehetségeket fogadtak az épülő Kecskeméti Campusban

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség program diákjainak tartottak helyszínbejárást a Kecskeméti Campus építkezésen, ma, szombat délelőtt. A kecskeméti tanulók megnézhették hogy halad az építkezés, milyen lesz a Neumann János Egyetem új Oktatási épülete, amelyben ez év szeptemberétől kap majd helyet a Gazdaságtudományi kar.

A diákok között volt, aki már most érdeklődött a mérnöki, vagy az építész pálya iránt, mások gazdaságtudományi területen képzelik el jövőjüket. Ezért is nagyon hasznos élőben végigjárni egy ilyen fejlesztés helyszínét. Ugyanis ilyenkor a  leendő egyetemi hallgatók testközelből tapasztalhatják meg, milyen egy magasépítés területén mozogni, valamint első kézből kaptak információkat a képzésekről is.

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. projekt menedzsere Tarnóy Anna a fiataloknak az Oktatási épületről elmondta: jelenleg belsőépítészeti, hideg—meleg burkolási, gépészeti és elektromos szerelési és szerelvényezési munkálatok zajlanak, valamint a két speciális terem a Tőzsdetojás és a Nagyelőadó építési, szerelési munkálatai folynak.

A Mathias Corvinus Collegium kecskeméti hallgatói megtekintették az 500 fős nagyelőadót is, melynek fő funkciója a nagylétszámú előadások, konferenciák, rendezvények lebonyolítása. Az előadó fő vizuális eszköze egy motoros 8x4,5m méretű LED fal, amit a 12 méter magasságban elhelyezkedő legutolsó széksorból is jól lehet látni. 

A bejárás végig interaktív volt, hiszen a csoport  tagjai nem csak kérdéseket tehettek fel, hanem ötleteket is adtak az építőknek.  A látogatás után az ott hallottakból kvízt töltöttek ki, a legjobb válaszadók pedig gyümölcs jutalmat kaptak. 

Élő adás