2020. Május 28. Csütörtök  Emil, Csanád

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Filmet forgattak a Mercedes-Benz iskolásai

A filmkészítés rejtelmeibe nyertek betekintést a Mercedes-Benz Iskola 20 tanulója. Az intézmény egy három kisfilmből álló projektet talált ki a fiataloknak, amelynek eredményét pénteken délelőtt tekinthettek meg a résztvevők.

A kisfilmek érdekessége, hogy nem a projektvezetők választották ki a témákat, hanem maguk a gyerekek találták ki miről szeretnének forgatni.

A klímaváltozás volt az egyik film, a másik az egy gyerekotthonról készült, a harmadik filmhez pedig a Homokbánya környékéről vettek témát a gyermekek.

Sitha Droß, a projektvezetője elmondta, hogy fél évvel ezelőtt egy kedves ismerőse meglátogatta a Mercedes-Benz Iskolában. Ott kezdődött, hogy éppen egy ilyen bevezető órát tartott az újságírásról és a filmforgatásról. Akkor jött az ötlet, hogy a gyerekekkel egy háromnapos projektnapot tervezzenek. A cél az volt, hogy a gyerekek az újságírás és média világába betekintést nyerjenek.

A projektvezető elmondta, a legnehezebb feladatnak az írott szöveg és a leforgatott film összhangba rakása bizonyult a fiataloknak.

A projektben az iskola 7-től, 10-ik osztályos diákjai vehettek részt. Összesen 20 lelkes jelentkező merült bele a filmkészítés rejtelmeibe.

A résztvevők és a segítők elmondták, bíznak abban, hogy a jövőben szintén lesz majd még ilyen felejthetetlen lehetőségük.

Kecskemét percről percre

Élő adás