2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gyártástechnológiai konferenciának ad otthont Kecskemét

Nemzetközi gyártástechnológiai konferenciának ad helyet a Neumann János Egyetem GAMF Kara június 7-8. között. A Gépipari Tudományos Egyesület meghívott hazai és külföldi előadói itt tartózkodásuk alatt két kecskeméti gyárba is ellátogatnak.

A Gépipari Tudományos Egyesület június 7-8. között rendezi meg huszonharmadik Manufacturing nemzetközi konferenciáját, melynek helyszíne ezúttal a Neumann János Egyetem GAMF Kara.

A konferencián közel harminc külföldi előadó, valamint Magyarország egyetemeinek oktatói, doktoranduszai mutatják be gyártástechnológiával kapcsolatos kutatásaikat.

A konferencia fő kutatási területe a gyártástechnológia, vagyis, hogy milyen anyagokat milyen módon lehet megmunkálni. Ezek közül a legújabb újításokat mutatjuk be - hangsúlyozta dr. Takács János, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke. Emellett az ipar 4.0 is fontos téma a rendezvényen, amely  jelenleg forradalmi rendszerváltást idéz elő. 

A konferencia célja a szakmai tudás átadása, és hogy az egyes kutatóhelyek megismerjék egymás munkáját.

- Az informatika is próbálja átvenni az emberi gondolkozás elemeit, ezek is tükröződni fognak a közeljövő fejlesztéseiben - mondta dr. Monostori László, az MTA SZTAKI igazgatója. - Azt kutatjuk, hogyan tudunk rugalmasabb, fenntarthatóbb rendszereket létrehozni, amelyek mind környezeti szempontból, mind gazdasági szempontból fenntarthatók lesznek.

A résztvevők a két nap alatt meglátogatnak két kecskeméti gyárat is, a Mercedest és a Hiltit. A rendezvény után pedig egy angol nyelvű, internetes folyóirat-kiadványt is megjelentetnek, ami hasznos forrás lesz a téma iránt érdeklődő kutatóknak, doktoranduszoknak.

Élő adás