2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Három iskola vezetői pályázatait véleményezte a közgyűlés

Három kecskeméti iskola intézményvezetői beosztásának ellátására beérkezett pályázatokat véleményezett a képviselőtestület a csütörtöki közgyűlésen. Mindegyik pályázatot megfelelőnek ítélték meg, és az összes jelentkezőt alkalmasnak találták

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola vezetői beosztására Tóth Lászlóné pályázott, aki már több ciklus óta vezeti az összevont intézményt. Ő egyedül pályázott, és a nevelőtestület is támogatta.

A Bolyai János gimnázium magasabb vezetői beosztásának ellátására dr. Harnos István, valamint Schnell Ildikó nyújtott be pályázatot. Mák Kornél alpolgármester elmonda, hogy a két tender más-más szemszögből közelíti meg az intézményt, de mindkettő alkalmas szakmaiságot mutat. A nevelőtestületi véleményezésen is szoros volt a verseny, de végül dr. Harnos István több szavazatot kapott.

A harmadik intézmény a Kodály iskola volt, ahol szintén két pályázat érkezett be: Balogné Papp Boglárka és Tajti István pályázott az intézményvezető posztra. Mák Kornél elmondta, szakmailag itt is vannak jó felvetések a pályázatokban, azonban mindkettőből hiányolják a perspektivikus lehetőségek mélyebb elemzését.

A szavazáson a Zrínyi iskola egyetlen jelentkezőjét 22 igennel támogatta a képviselőtestület, a Bolyai János Gimnázium esetében dr. Harnos Istvánra 20, Schnell Ildikóra 17 igen érkezett, a Kodály iskola pályázói közül Balogné Papp Boglárka 5, Tajti István pedig 8 igen szavazatot kapott.

A döntést majd a minisztérium illetékes államtitkára fogja meghozni, az önkormányzat és a fenntartó, vagyis a Tankerületi Központ csak véleményezte a pályázatokat.

 

Élő adás