2018. Október 21.   Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Interaktív táblákat adtak át az Arany János Általános Iskolában - Videóval

Három interaktív táblát adtak át pénteken az Arany János Általános Iskolában. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nek köszönhetőn így már az alsó tagozatosok is élvezhetik a modern oktatás előnyeit.

Nagy volt az öröm az Arany János Általános Iskolában, amikor a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. két munkatársa - Bucsai Edina, marketinges munkatárs és Muráncsik Dorina beszerzési vezető - ünnepélyes keretek között átadott három interaktív táblát három alsó tagozatos osztálynak. Az iskola eme modern oktatási eszközeinek száma ezáltal tizenkettőről tizenötre nőtt. Így már nem csak az felsősök, hanem az alsósok is élvezhetik az interaktív tábla előnyeit.

A Knorr-Bremse képviselői mellett az eseményen részt vett Zsámboki Anna; a Kecskeméti Tankerületi Központ Igazgatója; Nemcsik Mátyás a városrész önkormányzati képviselője; Lovrityné Bóta Klára, az iskola igazgatónője; Szamler László, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet igazgató elnöke, valamint Werner Máté édesanyja, Walter Krisztina.

Krisztina, a Knorr-Bremse munkatársa tájékoztatta és lelkes támogatásával segítette az iskola vezetését, így neki is köszönhető, hogy az iskola részt vett és nyert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. pályázatán.

Boldogok vagyunk, hiszen ismét egy újabb vágyunk vált valóra a Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. által kiírt „Önkéntesség a társadalmi felelősségvállalás jegyében" Local Care elnevezésű pályázat keretébenKöszönjük a lehetőséget Bíró Attilának, a Knorr-Bremse vezérigazgatójának, valamint a Knorr-Bremse marketinges csapatának. Az 1.a, az 1.c és a 3.b osztály termeiben szereltük fel a táblákat. A három interaktív táblához a projektorok is a pályázat részét képezték. Reméljük, a jövőben is lesz még lehetőségünk gyarapítani a felső tagozatban is az interaktív táblák számát - mondta Lovrityné Bóta Klára igazgató.

A gyermekek és tanítóik mindhárom osztályban mosolyogva, és nagy lelkesedéssel fogadták a vendégeket, és vidám, játékos feladatmegoldások keretében bemutatták, hogyan lehet használni az interaktív táblát.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 16 millió Ft (~51.000 EUR) támogatást adott oktatási célokra

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 2017-ben is meghirdette a Local Care elnevezésű pályázatát, melynek keretében a vállalat önkéntes dolgozói helyi intézmények, alapítványok fejlesztési projektjeinek támogatására nyújthatták be pályázataikat.

Tavaly év végén rekordmennyiségű, összesen 26 pályázat érkezett be a kecskeméti telephelyén és a budapesti R&D Központjában és így 12 általános iskola, óvoda és alapítvány részesült összesen mintegy 16 millió Ft (~51.000 EUR) támogatásban. Kecskeméten a  Bolyai János Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola,a kecskeméti Autizmus Centrum Iskola és a Katona József Gimnázium;  Budapesten a Domokos Pál Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Általános Iskola, az Észak-Kelenföldi Óvoda és a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület kapott támogatást tantermek felújítására, korszerű oktatási célú eszközök beszerzésére és a természettudományos valamint a digitális oktatás fejlesztésére.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. a társadalmi felelősségvállalás jegyében több mint 10 éve segíti a rászorulókat világszerte. 2015-ben, a Knorr-Bremse Global Care fennállásának 10. évfordulójára egy egyedülálló kampányt indított, mely az önkéntesként tevékenykedő dolgozói munkáját segítette a régióban. Azóta a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. minden évben bátorítja dolgozóit, hogy önkéntes munkát vállaljanak fel közösségi projektekben, amit a vállalat anyagilag is támogat.

Élő adás