2018. Október 21.   Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Interaktív táblákat adtak át az Arany János Általános Iskolában - Videóval

Három interaktív táblát adtak át pénteken az Arany János Általános Iskolában. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nek köszönhetőn így már az alsó tagozatosok is élvezhetik a modern oktatás előnyeit.

Nagy volt az öröm az Arany János Általános Iskolában, amikor a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. két munkatársa - Bucsai Edina, marketinges munkatárs és Muráncsik Dorina beszerzési vezető - ünnepélyes keretek között átadott három interaktív táblát három alsó tagozatos osztálynak. Az iskola eme modern oktatási eszközeinek száma ezáltal tizenkettőről tizenötre nőtt. Így már nem csak a felsősök, hanem az alsósok is élvezhetik az interaktív tábla előnyeit.

A Knorr-Bremse képviselői mellett az eseményen részt vett Zsámboki Anna; a Kecskeméti Tankerületi Központ Igazgatója; Nemcsik Mátyás a városrész önkormányzati képviselője; Lovrityné Bóta Klára, az iskola igazgatónője; Szamler László, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet igazgató elnöke, valamint Werner Máté édesanyja, Walter Krisztina.

Krisztina, a Knorr-Bremse munkatársa tájékoztatta és lelkes támogatásával segítette az iskola vezetését, így neki is köszönhető, hogy az iskola részt vett és nyert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. pályázatán.

Boldogok vagyunk, hiszen ismét egy újabb vágyunk vált valóra a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. által kiírt „Önkéntesség a társadalmi felelősségvállalás jegyében" Local Care elnevezésű pályázat keretébenKöszönjük a lehetőséget Bíró Attilának, a Knorr-Bremse vezérigazgatójának, valamint a Knorr-Bremse marketinges csapatának. Az 1.a, az 1.c és a 3.b osztály termeiben szereltük fel a táblákat. A három interaktív táblához a projektorok is a pályázat részét képezték. Reméljük, a jövőben is lesz még lehetőségünk gyarapítani a felső tagozatban is az interaktív táblák számát - mondta Lovrityné Bóta Klára igazgató.

A gyermekek és tanítóik mindhárom osztályban mosolyogva, és nagy lelkesedéssel fogadták a vendégeket, és vidám, játékos feladatmegoldások keretében bemutatták, hogyan lehet használni az interaktív táblát.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 16 millió Ft (~51.000 EUR) támogatást adott oktatási célokra 

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 2017-ben is meghirdette a Local Care elnevezésű pályázatát, melynek keretében a vállalat önkéntes dolgozói helyi intézmények, alapítványok fejlesztési projektjeinek támogatására nyújthatták be pályázataikat.

Tavaly év végén rekordmennyiségű, összesen 26 pályázat érkezett be a kecskeméti telephelyén és a budapesti R&D Központjában és így 12 általános iskola, óvoda és alapítvány részesült összesen mintegy 16 millió Ft (~51.000 EUR) támogatásban. Kecskeméten a  Bolyai János Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola,a kecskeméti Autizmus Centrum Iskola és a Katona József Gimnázium;  Budapesten a Domokos Pál Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Általános Iskola, az Észak-Kelenföldi Óvoda és a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület kapott támogatást tantermek felújítására, korszerű oktatási célú eszközök beszerzésére és a természettudományos valamint a digitális oktatás fejlesztésére.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. a társadalmi felelősségvállalás jegyében több mint 10 éve segíti a rászorulókat világszerte. 2015-ben, a Knorr-Bremse Global Care fennállásának 10. évfordulójára egy egyedülálló kampányt indított, mely az önkéntesként tevékenykedő dolgozói munkáját segítette a régióban. Azóta a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. minden évben bátorítja dolgozóit, hogy önkéntes munkát vállaljanak fel közösségi projektekben, amit a vállalat anyagilag is támogat.

Élő adás