2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti kollégium is szerepel a fejlesztési listán

A Magyar Hírlap értesülései szerint Kecskemét is érintett a felsőoktatási kollégiumi infrastruktúra megújulását célzó fejlesztésben. Mint írják, a jelenleg előkészítés alatt álló vagy folyamatban lévő beruházások során már meglévő épületeket újítanak fel vagy teljesen újakat építenek meg.

A Magyar Hírlap cikke szerint a kormány 2016 óta több mint harminchét milliárd forinttal támogatta a kollégiumi infrastruktúra megújulását és olyan komplex kampuszfejlesztéseket, amelyek kollégiumi beruházásokat is magukban foglalnak.

A 2016-ban elfogadott Országos Kollégiumfejlesztési Stratégia forrásaiból eddig összesen két projekt kapott támogatást, egymilliárd forint összegben.

Emellett 2016 óta több mint tizenhatmilliárd forintot költött a kormány a PPP-konstrukcióban, 2010 előtt kötött szerződések alapján épült kollégiumok és diákotthonok kiváltására is. (A PPP lényege, hogy az építést magánbefektetők finanszírozzák, az állam pedig húsz-harminc év alatt törleszt, és azután válik tulajdonossá.)

A Magyar Hírlap szerint a folyamatban lévő beruházásokban tíz budapesti helyszín mellett – Kecskeméten kívül – Debrecen, Gödöllő, Pécs, Szekszárd és Törökbálint érintett még.

Élő adás