2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kettős érettségi a Mercedes-Benz Iskolában

A 2021/22-es tanévben 26 diák indul egy különleges érettségi felé vezető útra Kecskeméten, a Mercedes-Benz Iskolában. Ők az első olyan évfolyam diákjai, akik 2025-ben német- magyar kettős érettségi vizsgát fognak tenni, amellyel német és magyar érettségi bizonyítványt is szereznek. Ebből az alkalomból ünnepséget tartottak az intézményben.

Az idei tanévtől a Mercedes-Benz iskola hivatalosan is Külföldi Német Iskola, ezzel az egész világon működő mintegy 140, ebbe a hálózatba tartozó intézmény egyike lett, a két ország kultúrájának találkozási és kapcsolódási pontja. Az itt szerzett kettős érettségi bizonyítvány a diákok számára lehetővé teszi, hogy mind a magyar, mind a németországi felsőoktatási intézményekben ugyanolyan jogosultsággal tanulhassanak tovább. 

– Ezt a két állam kölcsönösen elismeri, így Németországban is ugyanolyan joggal jelentkezhetnek egyetemre, kaphatnak ösztöndíjakat, mintha ott érettségiztek volna, és ugyanez történik Magyarországon. Ez nagyon jó lehetőséget biztosít a diákoknak. A képzés, ami itt folyik, nagyon jó lehetőség arra, hogy ne csak az érettségire készüljenek, hanem pályaorientációt kapjanak – mondta el az eseményen Szauter Terézia, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának főigazgatója. 

A Mercedes gyár megjelenése Kecskeméten nem csak gazdasági kapcsolatokat jelent, de új lehetőségeket nyit meg a kultúra és az oktatás területén is. – Egy új híd Magyarország, Németország és az egész világ között – mondta az eseményen a város polgármestere. Az intézmény egy újfajta módszertant és szemléletet kínál, amivel Kecsemét beírta magát az oktatás történetébe.

– Ez több annál, minthogy jól kell tudnunk németül, hiszen ez az oktatási központ egy olyan új módszertant és kapcsolati tőkét ad a gyermekeinknek, ami a mai világban nagyon fontos. Számomra még az volt a mai napon nagyon jó üzenet, hogy ez az oktatási intézmény egy világméretű hálózat részévé vált. 140 iskola tartozik ehhez a hálózathoz, egy ilyen világléptékű oktatási hálózatnak a részese lehet ez az intézmény és Kecskemét is – mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. 

A Mercedes-Benz Iskola 2009-ben jött létre, és azóta folyamatosan fejlődik.

 

 

Élő adás