2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kodály Szimpózium és Házimuzsikáló Nap a Pedagógusképző Karon

Már évek óta minden tavasszal megrendezik a Kodály Szimpózium és Házimuzsikáló Napot a Pedagógusképző Karon.  A rendezvény elsősorban a művészetpedagógiáról szól, magyar és külföldi szakemberek osztják meg egymással és a hallgatókkal tudományos munkáikat, eredményeiket.  

Idén is nagyon gazdag programokkal készültek a szervezők: a délelőtt folyamán tudományos konferencia keretében hangzottak el előadások, délután pedig zenei fesztiválversenyt, illetve műhelybeszélgetést tartanak.

– A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának mindig is fontos volt, hogy nemzetközi kapcsolatait ápolja és fenntartsa. A művészeti képzései esetében pedig mindig kiemelt jelentőségű volt a Kodály Szimpózium és Házimuzsikáló Nap. A mai rendezvényünk jól szimbolizálja azt az elképzelést, amit megfogalmaztunk magunk számára: hogy szeretnénk a zenepedagógia egyfajta műhelyévé válni – mondta dr. Fülöp Tamás dékán.

A konferenciaprogramon olyan témákról volt szó, mint például a tanítványok felkészítése a nyilvános szereplésre, vagy a tanár személyiségének hatásai a fiatalokra. A rendezvény célja, hogy a résztvevők megoszthassák egymással tapasztalataikat, megismerjék más intézmények módszereit, technikáit.

 

Élő adás