2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

KRESZ-SZAFARI közlekedésbiztonsági akadályverseny a Vadaskertben - VIDEÓVAL

Érdekes feladatok várták a negyedik osztályos diákokat a Vadaskertben. KRESZ-SZAFARI közlekedésbiztonsági akadályversenyt rendezett általános iskolás gyermekek számára a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerda délelőtt a Kecskeméti Vadaskertben. A programot az Európai Mobilitási Hét keretében szervezték meg, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

KRESZ-teszt, közlekedési táblákkal való kirakó, kerékpárverseny, biciklis öltözködés és több hasonló érdekes feladat várta a negyedik osztályos diákokat a Kecskeméti Vadaskertben. Közlekedésbiztonsági akadályversenyt rendezett ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerda délelőtt KRESZ-SZAFARI néven. A programot az Európai Mobilitási Hét keretében szervezték meg, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési tudnivalókra.

"Soha sincs elég korán ahhoz, hogy elkezdjük a gyerekeket a biztonságos közlekedésre nevelni. Mi már az óvodában, illetve az általános iskolákban is tanítjuk, oktatjuk, játszatjuk a gyerekeket. Nyilván mindenkit az életkori sajátosságainak megfelelően" - mondta Dudásné Tóth Erika rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

Nyolc helyszínen 200 gyereket fogadtak a szervezők. Nyolc általános iskola negyedik osztályosai érkeztek a mai eseményre Bács-Kiskun megyéből.

Az eseményt a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte, hozzájuk csatlakozott a megyei Tűzvédelmi Bizottság azzal a programmal, ahol tűzmegelőzési teszt, tűzoltóautó várta a fiatalokat.

A tanulók a játékos feladatok mellett a Vadaskertben az állatokkal is ismerkedhettek.

"Most már 6 éve itt vannak, és nemcsak a gyerekek várják, nemcsak a rendőrkapitányság munkatársai, hanem most már mi is mindig várjuk ezt az eseményt, hiszen ilyenkor megtelik zsivajjal a Vadaskert és a gyerekek a KRESZ mellett azért az állatokról is kapnak információt, az állatokat is megcsodálják" - mondta Tokovics Tamás, a Vadaskert igazgatója.

A versenyek után pedig átadták a díjakat.

"A negyedik osztályos gyerekeket már elengedik a szülők is sokkal hamarább az iskolába egyedül, ők már egyedül közlekednek és ezért nagyon fontos lehet, hogy tudják, mikor szabad átmenni a gyalogátkelőhelyen, tudják, hogy mire kell odafigyelni, mire kell vigyázni. Az önkormányzatnak is nagyon fontos, hogy balesetmentesen tudjanak közlekedni a gyerekek" - magyarázta Bogasov István önkormányzati főtanácsadó.

Minden résztvevő gyerek hasznos csomagot kapott a balesetmegelőzési bizottság jóvoltából. Az első három helyezettnek Bogasov István, a többieknek pedig Szamler László önkormányzati képviselő adta át az elismeréseket.

Élő adás