2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lányok Napja a Neumann János Egyetemen

A Neumann János Egyetem idén is csatlakozott a Lányok Napja elnevezésű országos programsorozathoz. A rendezvényen középiskolás lányok látogathatták meg az intézményt, akik interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől kaptak betekintést a tudományok, a technológia és az informatika világába.

Negyedik alkalommal várta a középiskolás lányokat a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Kara. A Lányok Napja programsorozat célja az volt, hogy megmutassák a lányoknak, milyen képzések vannak az intézményben.

 

- Szükség van a mérnöki pályákon a nőkre. Picit más a női logika még mindig, akárki akármit mond, ezt én még mindig így gondolom. Ezt a női logikát nyugodtan be lehet vinni a mérnöki pályákba. Sokszor a hölgyek teljesen más női logika mentén tudnak gondolkodni, és teljesen más megvilágításban látnak egyes problémákkal, amiket a műszaki világban meg kell oldani - mondta Halczman Szilvia, a Neumann János Egyetem Műszaki és Informatikai Kar mérnöktanára.

Hozzátette, a két évvel ezelőtt elindult logisztikai mérnök alapszakunk a lányok körében népszerűbb képzés, mint az összes többi szak. De előfordul az is, hogy pl. mérnök informatikai szakon, hogy duális hallgatónak két lányt vettek fel.

Az idei program egyik hangsúlyos eleme az a kerekasztal beszélgetés volt, amelyen a fiatal lányoknak lehetőségük volt beletekintést nyerni a tudományos, műszaki területeken dolgozó nők életébe. De természetesen voltak interaktív programok is. A fiatalok műhelyekbe és laborokba látogattak, például hajszálat vizsgálhattak a gépész tanszék mérő laborjában.

Élő adás