2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lehet élményközpontú a nyelvtanulás

Élményközpontú Nyelv és Irodalomoktatás címmel szervezett ma előadást a Neumann János Egyetem Pedagógus Képző karának kutatóműhelye. A konferencia témája az óvó- és tanítóképzés, valamint az óvodai és iskolai gyakorlat anyanyelv és irodalom oktatása, élményközpontúsága volt.

Az idegen nyelvi és kéttannyelvű fejlesztésről és oktatásról, az élményközpontúságról, valamint a nyelvészeti és irodalmi kutatások eredményeiről volt ma (csütörtökön) a szó a Neumann János Egyetem Pedagógus Képző Karán. Az Élményközpontú Nyelv és Irodalomoktatás című konferenciát a Nyelvi képességek fejlődése és fejlesztése elnevezésű pályázati témán belül az egyetem kutatóműhelye szervezte.

A műhely célja, hogy a Pedagógusképző Kar szakjaihoz, azon belül is a nyelvi műveltségterületekhez kapcsolódó tudományos kutató, alkotó, hallgatói tehetséggondozó és kompetenciafejlesztő tevékenységeket hozzanak létre. Az eseményen Trentinné Benkő Éva, az ELTE egyetemi docense a nyelvoktatás korai életkorában való elkezdéséről tartott előadást.

Élő adás