2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lezárult az egyetem Új Nemzeti Kiválóság Programja

Drámapedagógiától a pénzügyi tudatosságig minden tudományterülettel foglalkoznak a Neumann János Egyetem hallgatói. Az Új Nemzeti Kiválóság Program ma (szerda) délutáni záró rendezvényén mutathatták be pályamunkáikat a projekt részvevők.

A tudomány és a kutatások ünnepét tartották ma délután a Neumann János Egyetemen. Az Új Nemzeti Kiválóság Programon résztvevő 20 hallgató mutatta be egész tanéves kutatását. A szakmai záró rendezvényen Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja kiemelte, hogy a program nemcsak tehetséggondozás, hanem népszerűsíti a kutatást, a nívós előadások pedig öregbítik az egyetem hírnevét. Az elkészült pályaművek a jövőbeli munkát is segíthetik.

Az előadások az egyetem különböző karairól érkeztek, ezért a rendezvény arra is alkalmas, hogy a résztvevők megismerjék egymás tudományterületét és kutatási módszerét.

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dékánja elmondta: a felsőoktatási intézményen nagyon szép hagyományai vannak a kutatásoknak, most ezt a fenntartó részéről egy ösztöndíjprogram támogatással is segíthették. Szerinte ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a kutatásokkal, a kutatásmódszertannal és a gyakorlatban is megtapasztalhassák azt, hogy milyen csodálatos tevékenységről van szó.

Az ösztöndíjjal támogatott programon csak jó tanulmányi eredménnyel lehetett részt venni. Témának pedig olyan területet kellett választaniuk, amely kiemelkedő fontosságú és később tudományos diákköri dolgozat vagy publikáció készülhet belőle.

Élő adás