2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Majd' kétszázan tüntettek a református iskola igazgatójáért - Videóval

Demonstrációt szerveztek a szülők és a tanárok szerda délután a Kecskeméti Református Általános Iskola elé a „Refi-ügy” miatt. A tüntetők békésen, gyertyagyújtással és zsoltárénekléssel nyilvánították ki egyet nem értésüket azzal kapcsolatban, hogy a Kecskeméti Református egyházközség nem hosszabbítaná meg dr. Szabó Ildikó igazgató mandátumát.

Néhány hete látott napvilágot hír, miszerint a helyi református egyházközség nem kívánja posztján tartani a Kecskeméti Református Általános Iskola jelenlegi igazgatóját, dr. Szabó Ildikót. A szülők szerint az ország nyolcadik legjobb általános iskolájaként számontartott intézmény igazgatóját távolítanák el, pedig számukra dr. Szabó Ildikó személye garancia a további minőségi munkára.

A szülők egyik képviselője elmondta, még mindig nem kaptak választ arra a kérdésükre, hogy a fenntartó kivel tervezi tovább vinni az iskolát. – Bízunk benne, és imádkozunk azért, hogy egy olyan döntés születik végül, ami méltó ahhoz, amit annyian képviselnek ebben az iskolában – mondta Loewemann Gömöri Dóra.

Nem csak a szülők, a tanárok egy része sem ért egyet a kialakult helyezettel. Csősz Győzőné igazgató-helyettes szerint vannak olyan kollégák, akik elmennek, ha az igazgatónak távoznia kell.

A szülők közölték, nem állnak meg, aláírásgyűjtésbe kezdenek, és ha a helyzet nem változik, a jövőben is várhatók hasonló demonstrációk.

Élő adás