2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megjelent a zsidó hittankönyv-sorozat negyedik kötete – VIDEÓVAL

Új zsidó hittankönyvet mutattak be csütörtökön a nagykőrösi zsinagógában. A mű a negyedik része annak a sorozatnak, amely az általános iskolásoknak szól. A negyedik osztályos tankönyvet, akárcsak az előző három kiadványt, dr. Róna Tamás, az alföldi régió vezető rabbija és Nógrádi Gergely kántor, író, újságíró szerkesztette. 

Héber, majd magyar nyelvű liturgiával nyitotta meg dr. Róna Tamás, az alföldi régió vezető rabbija a legújabb zsidó hittankönyv sajtótájékoztatóját csütörtökön délután a nagykőrösi zsinagógában.

Az új hittankönyvet forgató gyerekek egy fiatalos és könnyen érthető kiadványt forgathatnak majd. Több mint 100 grafikával illusztrálták a művet, és még a humort is felhasználták a szerkesztők.

A szerzők, dr. Róna Tamás, az alföldi régió vezető rabbija és Nógrádi Gergely kántor, író, újságíró maguk is aktívan foglalkoznak a hitoktatással, de igyekeztek az elmúlt 160 év tapasztalata alapján megszerkeszteni a fiataloknak szánt sorokat. Ezt a munkát a Magyar Kormány is jelentős forrásokkal, összesen hatmillió forinttal támogatta.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a könyvbemutató során beszédében kiemelte, sokszor a hitünk ellen, az erkölcsi értékeink ellen támadnak alattomos módon. Ezért fontos, hogy ahol lehet, ott az egyházak a gyerekeket a hittanoktatáson keresztül az értékeink megőrzésére, a teremtett világ megőrzésére és annak tiszteletére tanítsák.

Az új tankönyvek eljutnak majd az ország minden pontjára, nem csak a zsidó közösségekhez köthető iskolákba.

Élő adás