2019. Október 19. Szombat  Nándor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megyénk tehetséges tanulóit díjazták

Több mint 200 tehetséges Bács-Kiskun megyei diák munkáját ismerte el az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja közösen a megyei önkormányzattal és Kecskemét városával kedden délután a Református Újkollégiumban. A legeredményesebb tehetséggondozó intézményeket és pedagógusokat is díjazták.

– Tökélyre fejlesztette a telefonos kommunikációs csatorna létrehozását a ,,Szia, mondd!” formulával. Így méltatta a Kecskeméti Református Gimnázium közkedvelt pedagógusát, Tóth Imrét egyik diákja, Ritter Csanád. A matematika-kémia szakos tanár az év legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusa díjat vehette át dr. Temesvári Pétertől, a megyei önkormányzat jegyzőjétől, kedden délután az Újkollégiumban. Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja, közösen a megyével és Kecskemét önkormányzatával, évek óta díjátadó ünnepségen ismeri el Bács-Kiskun tehetséges tanulóit, felkészítő pedagógusait és iskoláit.

Több mint 200 tanuló vett át elismerést az elmúlt tanév versenyein elért kimagasló eredményéért. A résztvevőket a városvezetés nevben Mák Kornél alpolgármester köszöntötte. Az ünnepségen adták át az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája díjat és az év legeredményesebb tehetséggondozó középiskolája díjat is.

A középiskolák sorában a Kecskeméti Katona József Gimnázium bizonyult a legeredményesebbnek. Az általános iskolák közül a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola vehette át a vándordíjat. Kecskemét városától pedig a Corvin Mátyás Általános Iskola kapta meg az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája címet.

Élő adás