2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nem teljesíti a Waldorf fenntartója a szövetség kérését

Nem teljesíti a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, AMI fenntartója a Magyar Waldorf Szövetség ukázát. Ma tartott a Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesület egy közgyűlést, ahol a tagok arról döntöttek, hogy teljesítik-e a szövetség feltételét.

Mint ismeretes, felszólító levelet kapott az iskola fenntartója a Magyar Waldorf Szövetségtől. Abban az állt, hogy egy kérést kell teljesítenie az egyesületnek ahhoz, hogy ne vegyék el a Waldorf nevet az iskolától, mégpedig azt, hogy Balla Beátát vegyék vissza az intézményvezetői posztba. A szövetség szerint amikor az igazgatót eltávolították, akkor megszegte az egyesület a saját belső szabályzatát. Az egyesület tagjai ennek ellenére nem egyhangúlag, de megszavazták azt, hogy Farkas Zsuzsanna az új intézményvezető maradjon az iskola élén. A Magyar Waldorf Szövetség egyértelmű feltétele tehát nem teljesül. Hogy mi lesz ennek a következménye, egyelőre nem lehet pontosan tudni, de az biztos, hogy egy lépéssel közelebb került az intézmény ahhoz, hogy még az idei tanév végére elvegyék a Waldorf nevet az iskolától.

Mindeközben a gyűlésen megjelent mécsesekkel több olyan szülő is, aki nem értett egyet a fenntartó működésével, és kivették gyermekeiket az iskolából. A céljuk ma az volt, hogy még egy próbát tegyenek azért, hogy rendeződjön a helyzet, és béküljön ki a két fél. Azt kérték a fenntartótól, hogy vegyék fel az egyesület tagjai közé azokat a szülőket és pedagógusokat, akik jelentkeztek. A fenntartó nem teljesítette ezt a kérést, így a viszály továbbra is fennmaradt.

Arról, hogy mi is történt pontosan a mai gyűlésen, a hogyan továbbról, valamint a két fél álláspontjáról bővebben a holnapi Hírórában hallhatnak.

Molnár H. Boglárka

Élő adás