2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nincs változás a Petőfi élén

Nem lesz változás a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola élén. Június 28-án döntött a szenátus: két évig biztosan Horváthné Fenyvesi Lilla vezeti az intézményt.

Nem lesz változás a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája élén. Az igazgatói poszt betöltésére kiírt pályázatra két beadvány érkezett. A szenátus döntése alapján mostantól két éven keresztül biztosan az eddig megbízott igazgató, Horváthné Fenyvesi Lilla vezeti majd az intézményt. A cél az, hogy folytatódjanak a kutatások, a fejlesztések, és az a fejlődés az iskolában, mely a pedagógiai programjuknak köszönhető. Évek óta egyre többen jelentkeznek, az elmúlt pár hétben több átiratkozási kérelem érkezett az intézményhez a Kecskeméti Református Általános Iskola körül kirobbant botrány miatt.

- Mint minden évben idén is van átiratkozó gyerekek. Azt tudni kell, hogy szabad iskolaválasztás van hazánkban. A szülőnek joga van ahhoz, hogy a gyermekét, ha úgy gondolja, átvigye másik iskolába. Valóban most egy picit több gyerek iratkozott át a Református iskolából a Pető iskolába, de más iskolából is történtek átiratkozások. Az összes átiratkozás a mai napon 59 fő - mondta Finta Zita,a Neumann János Egyetem kancellárja.

Felmerült, hogy szeptembertől dr. Szabó Ildikó kerül a Petőfi iskola élére, azonban most nem adta be pályázatát.

- Nagyon fontos, hogy elmondjuk, hogy dr. Szabó Ildikó régóta az egyetemünkön dolgozik, ő a pedagógusképző karunknak az oktatója és kutatója, meg sem tudom mondani az évek számát, de 10 év körüli az, amióta nálunk dolgozik, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. Kiváló kutató, kiváló oktató kollega - mondta a kancellár.  

Finta Zita azt is elmondta, hogy biztosan lesznek változások a tantestületben. Sokan mennek nyugdíjba, minden évben van fluktuáció. Ha még többen jelentkeznek át a Petőfi iskolába, és új osztályt kell indítani, akkor természetesen a kellő mennyiségű és minőségű tanárral is rendelkezni fog az intézmény.

Élő adás