2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Olvasó papák, mamák – olvasó unokák

„Olvasó papák, mamák – olvasó unokák: válogatás családi literációs jó gyakorlatok” címmel tartott előadást dr. Szabó Ildikó, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának főiskolai tanára a „Hírös Szabadegyetem” előadássorozat keretén belül ma (szerda) délután a GAMF karon.

Az előadás témakörének apropója a magyar nyelv napja volt. 1844 november 13-án ezen a napon lett a magyar nyelv hivatalosan is államunk nyelve.

Dr. Szabó Ildikó előadásában arról beszélt, hogy a család és a generációk kapcsolatában az olvasás milyen szerepet játszik, tölthet be. Milyen felelőssége van az idősebb generációnak abban, hogy a fiataljaink olvasó emberré váljanak. Ez nemcsak annyit jelent, hogy egyfajta műveltséget szerez, vagy a szórakozásban bizonyos irányultságot, hanem ennél jóval többet, hiszen a mai világban munkát nem tud találni az, akinek olvasási és írási nehézségei vannak.

Szólt arról is, a mindennapi boldogulás felelősségét hordozza az, hogy milyen mintával szolgálunk gyermekeink előtt. Mivel a szülők nagy része meglehetősen elfoglalt, a nagyszülők feladata is egyben, hogy a felnövekvő nemzedéknek meséljenek, mesét olvassanak. Olyan életet éljenek, olyan példát mutassanak, ahol az olvasás része a mindennapoknak. Ugyanis ennek lenyomata egy életen át elkíséri a gyermekeket, fiatalokat.

Az előadást teljes terjedelmében láthatják majd felvételről a Kecskeméti Televízióban november 24-én, vasárnap este nyolc órától.

Élő adás