2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Országos méretű a kecskeméti Kecske Kupa Csapatverseny

A Kodály Iskola udvarán rendezte a Mategye Alapítvány a VII. Kecske Kupa Csapatverseny döntőjét. A háromfordulós verseny első fordulóján több, mint 4300 tanuló indult. Közülük Nagykanizsától Kisvárdáig 99 csapat jutott a döntőbe. 

A kecskeméti iskolák jól szerepeltek, a hat évfolyamon (az 5-10. évfolyamosok indulhatnak a versenyen) összesen 6 dobogós helyet szereztek meg a Bányai Júlia Gimnázium, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Általános Iskola tanulói.

A versenyen egyszerre négy feladaton dolgozhattak a csapatok, új feladatot a helyes válasz leadása után kaphattak.

Ezen a versenyen sok a feladat, ezért a sikerhez minden csapattagnak keményen dolgoznia kell. Nagyon jó érzés volt látni a sok együtt gondolkodó diákot. Alapítványunk több matematikaversenyt is szervez, többek között a Zrínyi és Varga Tamás versenyeket is, de számomra most ez a verseny a legkedvesebb

– mondta el Nagy Tibor, a verseny szervezőbizottságának elnöke.

A megoldások rögzítése okostelefonnal történt, az eredmények kivetítve azonnal láthatóak voltak, ez biztosította, hogy a kísérő pedagógusok és szülők sem unatkoztak a verseny alatt. A verseny hagyományosan igen jó hangulatban zajlott, erről tanúskodnak képeink is. Természetesen idén is nagy sikert aratott a kiskecske.

A legeredményesebb kecskeméti versenyzők az oklevélen kívül a Neumann János Egyetem különdíját, egy egyhetes nyári táborba szóló meghívót vették át. A rendezvény végén a résztvevők a Jakó Cukrászdában megkóstolhatták a hírös kecskeméti fagylaltot is.

A döntő eredményeit itt nézhetitek meg: VI. Kecske Kupa 2019

 

 

Élő adás