2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Pótfelvételi a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karon

A kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara pótfelvételit hirdet a 2019 őszén induló üzleti alapszakjain, és az MBA mesterszakon.

A képzések önköltséges formában indulnak, alapszakos hallgatóink azonban az Egyetem különleges ösztöndíj programjának köszönhetően akár már a második félévtől jelentős, a program formájától függően félévenként 120 000 Ft illetve 150 000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek, mely az önköltséges képzés igénybe vételét 50 %-al, ill. 62,5 %-al kedvezőbb feltétekkel teszi lehetővé. Ösztöndíjainkról itt érhet el részletesebb tájékoztatót.

Felvételt nyert hallgatóink számára arra is lehetőség van, hogy bekapcsolódjanak az egyetem duális képzési programjába: már egyetemi éveik alatt jelentős szakmai gyakorlatot szerezhetnek egy-egy gazdasági területen, nőnek elhelyezkedési esélyeik, munkájukért pedig rendszeres havi díjazásban részesülnek.

A képzésekre (alap- és mesterszakon egyaránt) a felvi.hu felületén 2019. július 29-től 2019. augusztus 7.-e  24.00 óráig lehet jelentkezni, a hitelesítés és a felvételi eljáráshoz szükséges dokumentumok feltöltése mellett. A mesterszakos (MBA) felvételi vizsgára a kecskeméti GTK-n 2019. augusztus 13-án kerül sor: a pontos időpontról és a helyszínről a pótfelvételire jelentkezők közvetlenül kapnak majd értesítést.

 A 2019. augusztusi pótfelvételi eljárásban elérhető szakjaink:

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPSZAK
Azoknak ajánljuk, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni, kiemelkedő jövedelemre szert tenni.

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPSZAK
Az egyik legáltalánosabb, legátfogóbb, legnépszerűbb gazdálkodástudományi alapszak.

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPSZAK
Azoknak ajánljuk, akik sokszínű ismeretekre vágynak, és csak később szeretnék eldönteni, hogy humán vagy reál terület irányába indulnának el.

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPSZAK
Azoknak ajánljuk, akik már az alapszakos tanulmányaik végén specializált, piacképes tudást szeretnének, mindezt a pénzügyi-számviteli területen.  A felvi.hu-n e szakunkra itt lehet jelentkezni.

MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION (MBA) MESTERSZAK (MAGYAR NYELVEN)
Az MBA diploma a világ legismertebb üzleti diplomája, mely Kecskeméten különösen kedvező feltételek mellett érhető el.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar négy alap- és egy mesterszakon hirdetett pótfelvételi eljárást. dr. Pázmándi Kingát, a Kar dékánját kérdeztük arról, miért érdemes a kecskeméti képzéseket választani.

„A Neumann Gazdaságtudományi Kara az ország legnépszerűbb, legtöbbek által választott gazdasági képzéseit kínálja. A Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel, Kereskedelem és marketing valamint Nemzetközi gazdálkodás alapszakjaink mellett Kecskeméten a világ legértékesebbnek tartott üzleti mesterszakos diplomája, a Master of Business Administration (MBA) is megszerezhető, az egyetem speciális helyzetéből adódó, egyedülállóan kedvező feltételek mellett.” - mondja a dékán.

A pótfelvételi keretében az egyetemre bekerülő hallgatók már csak az önköltséges képzési formát választhatják: ez a gazdasági alapszakok esetében – ösztöndíj nélkül - félévente 240.000 Ft-os kiadást jelent. A Neumann speciális ösztöndíj programjainak köszönhetően azonban ez a költség a hallgató elért tanulmányi eredményétől függően jelentős mértékben, akár több, mint felére is csökkenhet. Arra is lehetőség van, hogy a hallgatók a duális képzési programba bekapcsolódva már egyetemi éveik alatt munkát vállaljanak: ez nem csak komoly szakmai gyakorlat megszerzését teszi lehetővé, de elhelyezkedési lehetőségeiket is javítja- miközben munkahelyüktől rendszeres havi juttatásban részesülnek.

„A Neumann GTK az ország egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági képzőhelye: a képzés 2016-os indulása óta az ide jelentkezők száma megnégyszereződött. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk azonban, hogy a szeptemberben átadásra kerülő, új, Izsáki úti campusnak köszönhetően még akár nagyobb számban is tudunk hallgatókat fogadni. Kecskemét, mint megyeszékhely és régiós központ az egyetemi továbbtanuláshoz különösen kedvező feltételeket kínál. A hallgatók számára a duális képzésen kívül is számos vállalati partner biztosít szakmai gyakorlóhelyet, az itt végzett, kvalifikált diplomások iránt igen jelentős munkaerő-piaci igény mutatkozik.”- erősíti meg dr. Pázmándi Kinga.

A Neumann János Egyetem gazdasági-üzleti képzéseire (alap- és mesterszakon egyaránt) elektronikusan, a felvi.hu felületén keresztül 2019. augusztus 7.-e 24.00 óráig lehet jelentkezni. A mesterszakos (MBA) felvételi vizsgára a kecskeméti GTK-n 2019. augusztus 13-án kerül sor: a pontos időpontról és a helyszínről a pótfelvételire jelentkezők közvetlenül kapnak majd értesítést.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás