2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendben elindult az év a kibővült Petőfiben - Videóval

Rendben elindult az év a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának korábbi épületében, ahol jelenleg a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és a kertészeti kar diákjai is tanulnak. A járvány miatt két külön bejáraton közlekednek a fiatalok.

 

A Károli Gáspár Református Egyetem lett július 31-től a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola fenntartója. Az idei tanév így nem csak a járvány miatt indult speciálisan, hanem azért is, mert sokkal nagyobb teret kapott a Petőfi iskola, mint ami eddig volt nekik.

- Az ingatlan a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában van jelenleg. Úgy kell a változást elképzelni, mintha egy tortát vízszintesen osztanánk el. Az alépítmény, tehát a földszint, az itt található nagy előadóterem, ebédlő, sportcsarnok, könyvtár, az általános iskola használatában van. Az első és a második emeleten tantermek vannak, amik az oktatási célokat szolgálják, az iskolához tartozik még egy szép, nagy udvar, illetve az iskola előtt található parkolót mi használjuk. Minden más, ami ezen a területen kívül esik, az már nem a mi használatunkban van - mesélte dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Református Gyakorló Intézmény igazgatója.

Az épület harmadik emeletét jelenleg is a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar hallgatói használják kis létszámban. A kar nagyobb része még a nyáron átköltözött a Neumann János Egyetem GAMF Karának épületébe.

Élő adás