2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Stabilan indul a tanév a pedagógusképző karon(videóval)

Úgy indul a tanév a pedagógusképző karon, ahogyan azt a Neumann János Egyetem előkészítette. A kar új fenntartója, a Károli Gáspár Református Egyetem a kecskeméti pedagógusképzési tradíciót folytatni, megerősíteni és fejleszteni szeretné. A Lővei Klára Kollégium bezárása ellenére biztosított lesz a hallgatók kollégiumi elhelyezése.

Július 31-én a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe olvadt. Azóta a feladatokat az új fenntartó végzi. Átvették a szakokat, a képzési portfóliót, továbbá épületek kerültek a Magyar Református Egyházhoz.

-A Károli Egyetem Tanítóképző Kara 30 éve működik, tehát a képzési területen tapasztalatunk van. Az egyetem vezetésével együtt a kar vezetése arra törekszik, hogy biztosítsa a kellő stabilitást ahhoz, hogy békében, nyugodtan és színvonalasan folyjanak a képzéseink- nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dr. Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar dékánja.

A kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatban Dr. Pap Ferenc elmondta, az állapotfelmérés eredménye miatt be kellett zárniuk a Lővei Klára Kollégiumot. A szakértői vélemény kimondja, hogy az épület kívül és belül rossz, és a magyar felsőoktatás színvonalához nem méltó állapotban van. A dékán hozzátette: megpróbálják elindítani azt az átépítési folyamatot, ami szükséges.

Az egyetem az összes olyan oktatót átvette, akik szerettek volna a Károli Egyetemnél dolgozni. Ebben az évben, a felvételiknek megfelelően elkezdik a tanító, óvodapedagógus és csecsemő- és kisgyermeknevelő képzéseket, hosszútávon a képzési portfólió megerősítésére törekednek. Emellett továbbra is a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és a Bocskai Utcai Gyakorló Óvoda marad az intézmény gyakorlati képzőhelye.

További részletek a Kecskeméti Televízió híradójában.

Élő adás