2020. Április 9. Csütörtök  Erhard

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szakmai Tanévnyitó Konferencia az ÉZI-ben

Szakmai Tanévnyitó Konferenciát tartottak ma (csütörtökön) a Kodály Iskolában. A rendezvényt dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott köszöntőt.

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek színes műsorával kezdődött az egész napos konferencia, melyen a köznevelési rendszer fejlesztéseiről, az Oktatási Hivatal 2019/20-as főbb feladatairól, a Klebelsberg Központ aktuális feladatairól, fejlesztéseiről, terveiről hallhatnak előadásokat a résztvevők, de szó esik a fenntarthatóságra nevelésről és az ökoiskolák fontosságáról is.

Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg a rendezvényt, aki a nyári szünet vége–tanévkezdet fonalra fűzte fel az oktatásról, oktatókról, diákokról, oktatásról szóló gondolatait.

- Úgy gondolom, a tanulás és a tudás lényege a fejlődés. Az, hogy minden nap többek vagyunk, még az a diák is, aki nem osztályelső, még ős is valamivel több ma, mint tegnap. Ha nem hinnénk ebben, akkor nehéz és reménytelen dolog lenne tanulni. Ha viszont felismerjük, hogy munkánk által többek leszünk, többé teszünk másokat a munkánkkal, akkor van értelme dolgoznunk. Előbb-utóbb minden tanuló belátja, hogy tanulás nélkül nem lehet tudáshoz jutni, tudás nélkül pedig nem lehet az életben boldogulni – hangsúlyozta dr. Zombor Attila, aki kiemelte, az iskola mellett a család, a biztos szülői háttér a legfontosabb a gyermekek életében, segíteni kell tehát őket is.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott köszöntőt. Elmondta, egy átalakuló rendszerben vagyunk mindannyian, az elmúlt öt évben gyökeresen átalakult a köznevelési és közoktatási rendszer, melyben mindenki keresi az új helyét, az új szerepét. Így van ezzel a város és annak vezetősége is, melynek célja, hogy alkalmazkodjon az új rendszerhez, segítse annak kialakítását, és megtalálja azokat a pontokat, ahol támogató, segítő környezetet tudnak biztosítani.

- Nagyon sok feladattal foglalkozunk, nagyon sok támogatást adunk, mint város, a köznevelési, közoktatási intézményeinknek azon túl is, hogy a feladat már nem nálunk van, hanem állami szinten. De mégis fontosnak tartottuk, hogy az intézmények felújítását megtegyük. Jelen pillanatban kilenc iskola teljes körű felújítása zajlik, sportcsarnokokat, kültéri pályákat és közösségi sportlétesítményeket újítottunk fel, amelyek közintézmények közelében találhatóak, és azok kihasználását segítik – emelte ki a polgármester azokat a feladatokat, melyekkel a város segíti a közoktatást, köznevelést. Egyben felajánlotta a segítséget és az együttműködést, hogy ahol lehet, a hatékonyság érdekében tegyék oda mindannyian az erőforrásaikat, segítve ezzel a gyermekek és fiatalok boldogulását az oktatási rendszerben, mely megalapozza és meghatározza további életük minőségét is.  

Élő adás