2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Születésnapját ünnepelte a Kodály Iskola

Születésnapját ünnepelte a Kodály Iskola. 71 évvel ezelőtt csöngettek be először az ÉZI-ben. Az ünneplők a csütörtök esti születésnapi hangversenyen megemlékeztek az iskola alapításáról, az intézményt elindító Nemesszeghy Lajosnéról és későbbi kollégáiról, és persze szép muzsikában, kórusművekben és hangszeres zenében is gyönyörködhettek a megjelentek.

Az ünnepség a Kodály-, Csokonai- és Prima-díjas karnagy, Durányik László vezette Miraculum Gyermekkar énekeivel kezdődött. Ezt követően Balogné Papp Boglárka ünnepi beszédében a Kodály Iskola intézményvezetője előbb arról beszélt, hogy „emlékezni felelősség, az utódok felelőssége”.

Nemesszeghy Lajosné Szentkirályi Márta iskolateremtő küzdelmeiről is szólt az intézményvezető, majd köszönőszavakkal fordult az alapító munkáját a közelmúltban folytató és a rendezvényt személyes jelenlétével is megtisztelő három pedagógushoz: a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatójához, Zsámboki Annához, valamint az intézmény korábbi vezetőihez, Ladics Tamásné igazgatóhoz és dr. Dréher Mária igazgatóhelyetteshez. Balogné Papp Boglárka a zenei nevelés fontosságát is hangsúlyozta.  

A koncert folytatásában a Kodály Iskola diákjai léptek színpadra.

Élő adás