2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tanévnyitó a Károli Gáspár Református Egyetemen

Ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg a tanévet a Károli Gáspár Református Egyetem pénteken a kecskeméti református templomban. Az egyetem három kecskeméti karán közel 150 elsős hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Ünnepi istentisztelettel kezdődött meg a mai napon a Károli Gáspár Református Egyetem tanévnyitója. A szertartáson az elsős hallgatóknak kívántak sok sikert tanulmányaikhoz. Intették őket a kötelességtudat és a tanulás fontosságára, valamint a kulturális örökség továbbadásának jelentőségére.

Az ünnepi eseményen Engert Jakabné alpolgármester és Varga Nándor református lelkész is részt vett. A tanévnyitón ünnepi beszédet mondott az egyetem rektorhelyettese és az egyes karok dékánjai, akik visszaemlékeztek az egyetem múltjára, és hangsúlyozták mekkora jelentőségű, hogy ebben az évben már ismét jogi képzést is tudnak biztosítani, amely itt Kecskeméten is megtalálható.

Kecskeméten a Szociális és Egészségtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Pedagógiai Kar van jelen a Károli Gáspár Református Egyetemen. Szeptemberben közel 150 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A beszédeket követően 17 pedagógus díszoklevelet vehetett át több évtizedes munkájáért.

Élő adás