2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tizenötödször is sikerre vitték a Mátyás iskola alapítványi bálját

Régi hagyomány a Corvin Mátyás Általános Iskolában, hogy a báli szezon idején az intézmény alapítványi bált szervez. Idén – immár 15. alkalommal – február 10-én, szombaton ismét összejöttek a szülők, hozzátartozók, baráti társaságok az iskola aulájába egy kellemes, műsoros, táncos estélyre. A rendezvény bevételeit az iskola vezetése a tanulás feltételeinek javítására fordítja.

A belépőjegyek, a tombola, valamint a céges felajánlások az iskola mellett működő Corvin, az Emberközpontú Nevelésért Alapítványt támogatták, amelyből értéket teremtő programokat, fejlesztéseket és versenyeket finanszíroznak, valamint fordítanak az esélyegyenlőségre is. A tombolanyeremény tárgyai kecskeméti cégek, vállalkozók és magánszemélyek önzetlen adakozásaiból származtak.

A megnyitón egy-egy műsorral kedveskedtek a vendégeknek az iskola tanulói, valamint meghívott vendégszereplők. A műsor csúcspontján a mátyásos tanárok szórakoztatták a közönséget a pedagógus egy napjának zenés, kreatív, komikus bemutatásával.

Ezután dr. Lóczi László igazgató lépett színpadra, aki mottóként Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatával kezdte beszédét:

„Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be…”

Az igazgató kiemelte, hogy a társadalmi szerepvállalás tekintetében kiemelkedően zárult a 2017-es esztendő. Sok cég több mint 9,5 millió forintos anyagi támogatással és jelentős közösségi munkával segítette céljaik megvalósulását. A szombat esti alapítványi bálat összesen 54 vállalkozás támogatta, 280 vendég jelent meg személyesen, és további 550 látogatójeggyel támogatták a jótékonysági rendezvényt.

A finom vacsorát követően az Edu-Show Zenekar játszotta a talpalávalót hajnalig.

A bálon köszöntötték többek között Leviczky Cirillt, Kecskemét Városstratégiai és Pénzügyi Bizottságának elnökét, a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatóját, Dr. Főzőné Tímár Évát, a Bolyai János Gimnázium igazgatóját, Almási Lászlót, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettesét, valamint Pászti Andrást, Hunyadiváros önkormányzati képviselőjét, egyben a Mátyás iskola igazgatóhelyettesét.

Élő adás