2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Új dékánja van a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karnak

Új dékánja van a Neumann János Egyetemen Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának. Palkovics András július 1-től tölti be a tisztséget. Elsődleges célja, a szakma népszerűsítése.

Megbízásos szerződéssel, próbaidőre kérte fel a Neumann János Egyetem Palkovics András főiskolai docenst, hogy töltse be a következő fél évben a dékáni posztot a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon. Ferencz Árpád dékán már nem szerette volna folytatni a jogviszonyát egészségügyi problémák miatt. Palkovics András elmondta: ez a félév elég lesz arra, hogy kiderüljön, alkalmas-e a posztra, ez neki is új. Azért esett rá a választás, mert fiatalként új változásokat tudna bevezetni a kar életébe.

Ezt úgy próbálják elérni, hogy a Facebook-on és a Youtube-on olyan reklámokat fognak készíteni célzottan a fiataloknak, amelyek tartalmát megértik a diákok. Palkovics András elmondta, hogy a feldolgozóipari oldalról, illetve az egészséges életmód felől közelítené meg a szakmát. De van még további célja is az új dékánnak.

Palkovics András azt is elmondta, hogy valószínűleg ki lesz majd írva egy pályázat, amire bárki külsős jelentkezhet, de természetesen ő is indulna, ha megtalálja a számításait a következő 6 hónapban.

Élő adás