2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Várják az előadókat az AGTECO konferenciára - Videóval

November 26-án rendezi meg a Neumann János Egyetem a több mint két évtizedes múltra visszatekintő tudományos konferenciáját, amely az idei évtől az AGTECO nevet viseli, szimbolizálva az intézmény karaihoz kapcsolódó három tudományterületet: az agrár, a műszaki és a gazdaságtudományi területeket. Az előadók jelentkezését szeptember 20-ig várják.

Fontos határidő közeleg a Neumann János Egyetemen. Jövő hétfőig jelentkezhetnek az idei AGTECO konferenciára azok, akik előadóként szeretnének részt venni az eseményen.

– November 26-án rendezzük meg a kecskeméti Neumann János Egyetem tudományos konferenciáját, amely nagyon komoly hagyományokkal rendelkezik, hiszen több mint két évtizedes múlttal bír. Elsősorban kutatóink és oktatóink tudnak legújabb kutatási eredményeikről beszámolni, de ez egy nemzetközi tudományos konferencia is, tehát a kapcsolatépítés szempontjából is nagy jelentőséggel bír - nyilatkozta dr. Fülöp Tamás rektor a Kecskeméti Médiacentrumnak.

Az AGTECO konferencia nyitott más egyetemek és kutatóműhelyek számára is. Az előadók akár közös publikációkkal is készülhetnek.

– Alapvetően most a szervező karhoz, a Gazdaságtudományi Karhoz kötődik a tematika, a plenáris előadók közül is jó páran a gazdaságtudományi területtel foglalkoznak, és az új tudásközpontokból is érkeznek olyan előadók, akik országosan is elismert szakemberek. Körülbelül 10-12 szekcióban zajlik majd a munka, ami természetesen egy interdiszciplináris tudományos áttekintést jelent - fűzte hozzá dr. Fülöp Tamás.

Az AGTECO konferencia másik jelentősége az, hogy a Magyar tudomány ünnepe országos eseménysorozathoz kapcsolódik. 

– A regisztráció teljes mértékben online folyik. Nagyon sok szeretettel várjuk mind az egyetem oktatóinak, kutatóinak a jelentkezéseit, de bárki más az országból, illetve nemzetközi szinten is jelentkezhet erre a konferenciára. Ez egy ingyenes konferencia, és jó lehetőséget tud biztosítani arra, hogy a kutatók beszámoljanak az elmúlt évnek a tudományos eredményeiről - fogalmazott dr. Weltsch Zoltán, a Neumann János Egyetem tudományos rektorhelyettese. 

Az elmúlt három évben jelentős fejlődésen ment keresztül a tudományos vonalon a Neumann János Egyetem – jegyezte meg a rektorhelyettes.

– Számos PhD végzettünk, illetve egy akadémiai doktorunk is lett az egyetemen. Ez mind-mind nagyon jól reprezentálja azt, hogy egy folyamatos fejlődésben vagyunk, a kutatási területeink, a kutatási témáink egy olyan országos és világviszonylatú térképre is kezdenek felkerülni, ami mindenképpen büszkeséggel tölt el minket - mondta dr. Weltsch Zoltán.

A témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinja is foglalkozik, amelyben vendég lesz Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.ű

 

Élő adás