2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Munkáltatói fórumot tartottak a Foglalkoztatási Főosztályon

Munkahelyteremtő támogatással kapcsolatos fórumot tartottak pénteken délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán. A munkáltatói fórum célja, hogy hasznos információkkal lássák el a vállalkozások képviselőit, hogy a Bács-Kiskun megyei mikro-, kis-és középvállalkozások minél többen eredményesen tudjanak pályázni a Pénzügyminisztérium pályázatán.

A Pénzügyminisztérium 2019. március 19-től, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és megőrző beruházásainak elősegítésére. Ez volt a fő témája a mai munkáltatói fórumnak. Cseh Tamás, a  Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője elmondta, a pályázattal 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre, és bíznak benne, hogy ennek jelentős része Bács-Kiskun megyében lesz.

- Bács-Kiskun megye 11 munkaerőpiaci körzetéből 10 kiemelt jelentőséggel bír a munkahelyteremtés tekintetében, és ez a támogatásban is megmutatkozik – mondta  Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály osztályvezetője.

A fórumon Karáné Borbély Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkaerőpiaci referense tartott előadást a pályázati felhívással kapcsolatban, melyben kitért a pályázás feltételeire, a támogatás intenzitására, a kkv besorolásra, továbbá az elszámolható költségekre is.

A minisztérium már évek óta meghirdeti a munkahelyteremtő támogatást, viszont mindig vannak kisebb-nagyobb változtatások a konstrukcióban. Idén két fontosabb változás van: két ciklusban lehet pályázni (márciusban és augusztusban), valamint most már nem postai úton, hanem csak elektronikusan lehet beküldeni a pályázatot.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják..

Élő adás