2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megvásárolta a Heliport Ipari Parkot az Infogroup

Az Infogroup megvásárolta a Kecskeméten található, 33 hektáron elhelyezkedő, közel 40 ezer négyzetméteres ipari és logisztikai csarnokkal rendelkező Heliport Ipari Parkot, ezzel története legnagyobb akvizícióját hajtotta végre. A tranzakció a Kecskemét Fejlődéséért Alap társbefektetésével jött létre – írta meg a Portfolio.hu.

A vásárlással az Infogroup Kecskemét ipari-logisztikai piacának egyik legjelentősebb szereplőjévé lépett elő, a csoport immár 100 ezer négyzetméteres kereskedelmi ingatlan portfólióval rendelkezik – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

„Ez az akvizíció a csoportunk történetének rendkívül fontos mérföldköve. Meggyőződésünk, hogy a folyamatosan bővülő, sokszínű portfólióval a szegmens megkerülhetetlen tényezőjévé váltunk” – mondta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója.

Az ipari parki terület további fejlesztési lehetőségekkel bír: mintegy 35 ezer négyzetméternyi csarnok építése valósítható még meg a közeljövőben.

Az akvizíció során az Infogroup jogi képviseletét a Jalsovszky Ügyvédi Iroda látta el, az eladót a Noerr ügyvédi Iroda, míg a Kecskemét Fejlődéséért Alapot és a nevében eljáró Városi Alapkezelőt a HBK Ügyvédi Iroda képviselte. A finanszírozó a Raiffeisen Bank volt.

A Portfolio.hu hírére Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a következőket nyilatkozta: „Kecskemét városa jó  partneri kapcsolatot ápol az Infogrouppal. Úgy gondolom, hogy a Heliport kiváló kezekbe került és ez, illetve a Heliport Ipari Park így megvalósuló további fejlesztése jelentősen erősíti majd a város ipari-logisztikai infrastruktúráját és szolgáltatásait.”

Élő adás