2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Pénzügyi problémák karácsony előtt

Hamarosan itt vannak az ünnepek, az év azon időszaka, ami jelentősen megterheli a pénztárcánkat. Nem csak a tél miatt megnövekedett rezsiköltségek okozhatnak gondot, hanem a karácsonyi vásárlás is. Nehéz pénzügyileg átvészelni ezt az időszakot, különösen azoknak, akik kevés megtakarítással rendelkeznek.

Meg akarunk felelni az elvásároknak, valami értékeset akarunk adni és örömet akarunk szerezni a szeretteinknek. Sokan gondolják azt, hogy egy gyors kölcsön által megoldják a problémát, viszont ez hosszú távon még több gondhoz vezethet.

A legjobb megoldás viszont az, ha megfelelő módon kezeljük a pénzügyeinket és azt osszuk be, amink van.

A Financer.com 5 vásárlási tanácsának betartásával elkerülhetjük az adósságba való kerülést még az ünnepi időszak alatt is.

1.Hozzon létre egy költségvetést

Határozzon meg egy összeget, amit megengedhet magának, hogy ajándékokra költsön. Készítsen egy listát azokkal a személyekkel, akiket meg fog lepni karácsonykor. Ezt követően számolja ki, hogy kinek milyen értékben szeretne ajándékot vásárolni.

Nem fog minden személyre ugyanannyit költeni, és nem számít, hogy kire mennyi jut. A lényeg, hogy tisztában legyen azzal, hogy mennyi pénze van, és mindenkinek jusson ajándék. Ha költségvetés nélkül kezd el vásárolni nem figyelve arra, hogy milyen értékben vett ajándékot, és kinek kell még vásároljon, akkor lehet, hogy nem lesz lehetősége mindenkit meglepni eggyel. Ne feledje – nem az ajándék értéke a lényeg, hanem az, hogy gondol a másikra.

2.Hasonlítsa össze az árakat

Most, hogy megvan a lista azokkal a személyekkel, akiket meg szeretne lepni, gondolkozzon el, hogy kinek milyen ajándék lenne a legmegfelelőbb.

Ha kiválasztotta azt a terméket, amelyiket meg szeretné venni, akkor mindenekelőtt hasonlítsa össze az árakat a különböző üzletekben. Soha nem jó minden ajándékot egy üzletből megvásárolni, ezért körültekintőnek kell lenni.

Keressen rá a termék nevére a Google-on, és nézze meg, hogy ez hol kapható. Több árösszehasonlító weboldal is létezik, de ezek nem minden esetben tartalmazzák az összes üzlet ajánlatát. Látogasson el az üzletek honlapjaira és ismerkedjen meg a kínálatukkal.

3.Használja ki az árleszállításokat

Ünnepek előtt a legtöbb helyen árleszállításokkal találkozhatunk. Ha tudja, hogy mit szeretne vásárolni, akkor várja meg azt a pillanatot, amikor ezt a legolcsóbban megkaphatja. Keresse fel a különböző üzletek honlapjait és tájékozódjon az aktuális ajánlatokról. Használja ki az alkalmat és vásárolja meg azt, amire szüksége van.

4.Hozzon létre saját készítésű ajándékokat

Gondolkozott már azon, hogy saját készítésű ajándékokkal lepje meg a szeretteit?

Egy ilyen gesztus sokkal többet ér, mint bármilyen üzletből vásárolt termék. Az ajándékozott nem csak egy személyes tárgyat fog kapni, hanem egyben figyelmet is.

A gyerekek számára az a legértékesebb, ha figyelmet kap a szüleitől. Nekik nincs szükségük drága játékokra, hogy boldogok legyenek. Egy különleges és emlékezetes családi tevékenység sokkal többet ér bármilyen ajándéknál.

5.Ha mégis személyi kölcsönre van szüksége…

Abban az esetben, ha mégis személyi kölcsönre lenne szüksége, ne ugorjon egyből a mély vízbe. Ha kisebb összegre van szüksége, akkor a hitelkártya jobb választás lehet a személyi kölcsönnél. A hitelkártyára felvett kölcsönt 45 napon belül kamatmentesen visszafizetheti a banknak, így ugyanannyit fog fizetni, mint amennyit felvett.

A személyi kölcsön csak akkor lehet jó ötlet, ha nagyobb összegre van szüksége, vagy nem biztos abban, hogy 45 napon belül vissza tudja fizetni a hitelkártya-tartozást. Kölcsönfelvétel előtt minden esetben ajánlott egy hitelkalkulátor által összehasonlítani a különböző hitelezők ajánlatait.

Következtetés

Ha nem az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi vásárlást, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy olcsóbban megússza. Készüljön fel rá minél hamarabb, vizsgálja meg a pénzügyeit, készítsen egy tervet és kerülje az impulzusvásárlást.

Élő adás