2018. Szeptember 21. Péntek  Máté

14°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több kecskeméti intézmény is sikeresen pályázott

Pályázati sikerekkel indult az év négy kecskeméti kulturális intézmény számára. A megyei könyvtár, a Hirös Agóra, a Katona József Színház valamint a Katona József Múzeum összesen több mint 100 milliós uniós forrást kapott programjaira, amelyek elsősorban a korai iskolaelhagyók számát igyekeznek csökkenteni.

Több kecskeméti intézmény is sikeresen pályázott

Az Európai Szociális Alapból összesen 110 milliós támogatást kapnak a Kecskemét kulturális intézményei. Az uniós forrás célja a korai iskolaelhagyás megelőzése az alap- és középfokú intézményekben, illetve a fiatalok oktatásba történő visszatérésének ösztönzése.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár 30 millió forintos támogatással indíthatja el Könyvtári Kalandtúra programját. A kezdeményezés célja elsősorban az olvasás népszerűsítése új módszertani eszközök segítségével.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szintén 30 millió forintból indíthatja el projektjét Jövőműhely címmel. Az itt sorra kerülő programok-elsősorban szakkörök és egyedi foglalkozások- illeszkednek majd a Nemzeti Alaptanterv kereteihez.

A Kecskeméti Katona József Színház meseváros című programjához nyert el 25 milliós támogatást. Hat oktatási intézmény számára szerveznek majd előadásokat, mesékkel segítve az anyanyelv tanulását, a fantázia kibontakozását és a szabad gondolkodás elsajátítását.

Múzeum Vár címmel indít programot szintén 25 milliós támogatással a Kecskeméti Katona József Múzeum. Az itt dolgozó szakmai csapat olyan projektet dolgozott ki, amely a fiatalok képességeire alapozva az ismeretek élményszerű átadását teszi lehetővé.

A négy kulturális intézményben uniós forrásból biztosított programoknak a következő tanév végéig kell befejeződniük.        

Élő adás