2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

22 határon túli magyar pedagógust fogadott a Csillagszemű tábor

Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból érkezett Kecskemétre 22 határon túli magyar óvodapedagógus, hogy részt vehessenek a Csiperó kísérőprogramján, vagyis a Csillagszemű táborban. A cél az egymás közötti tapasztalatcsere és a baráti kapcsolatok kialakítása.

Gyermekzsivajtól volt hangos ma a Csigabiga Óvoda – még a nyári szünet alatt is. Ebben az évben újra itt tartják ugyanis a Csillagszemű tábort, ami a Csiperó fesztivál már több mint 20 éves múlttal rendelkező kísérőprogramja. Az ötlet Farkas Gábor, a Csiperó szülőatyjának felesége fejéből pattant ki.

Idén Felvidékről, Erdélyből és a Vajdaságból érkezett Kecskemétre 22 óvodapedagógus, akik egy héten át pillanthatnak be a magyar intézmény mindennapjaiba. A cél a szakmai eszme-és tapasztalatcsere. Ezen a héten az anyanyelvi neveléssel, a mozgással, azon belül is néptánccal, valamint a matematika tanítás módszereivel foglalkoztak a legtöbbet. A program résztvevői azonban az egymás között kialakított szoros baráti kapcsolatokat tartják a legfontosabb hozadéknak. 

A témáról bővebben a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinműsorában tájékozódhatnak.

Élő adás