2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Aszfaltrajzversenyt rendeztek a Kodály Iskolában

Több mint 300 alsó és felső tagozatos diák rajzolt egyszerre a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola udvarán pénteken délután. 4-5 fős csapatokban készítették a színpompás alkotásokat a 26. városi aszfaltrajzversenyen, melynek témája a „Képzelt lények találkozója” volt.

Sárkányok, sellők, tündérek és főnixek népesítették be a Kodály Iskola udvarát pénteken délután. Ma rendezték meg ugyanis a hagyományos Kecskeméti Aszfaltrajzversenyt, amelynek témája ezúttal a különleges „Képzelt lények találkozója” volt. A legtöbb csapat szép és varázslatos lényeket rajzolt az udvar burkolatára, de akadtak olyanok is, akik a sötét oldalt mutatták be.

A rendezvény szervezője elmondta, a verseny fő célja, hogy a gyerekek átélhessék a közös rajzolás élményét.

„Az ötlet onnan jött, hogy szerettünk volna egy olyan rajzversenyt, ahol együtt dolgoznak a gyerekek. A rajzversenyek, rajzpályázatok általában olyanok, hogy előre elkészítik a diákok a munkákat és külön beadják. Itt pedig egyszerre együtt dolgoznak, és szerettük volna, hogy a rajzoláshoz még az együttrajzolás élménye is társuljon” - mondta Patkós László szervező, az iskola rajztanára.

Az általános iskolák a verseny előtt egy hónappal megkapják a témát, így a tanulóknak van idejük felkészülni rajzórákon, szakkörökön vagy osztálykeretek között. A kidolgozott tervek megvalósítására két óra állt a csapatok rendelkezésére. A tapasztaltabb versenyzők elmondták, kell is ennyi idő egy szép, igényes rajz elkészítéséhez. Ebben az évben 75 csapat nevezett az aszfaltrajzversenyre.

 

Élő adás