2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Flashmob a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon a Városháza előtt

A Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvószenekar kedveskedik flashmob-bal holnap (csütörtökön) 16 óra 30-kor az immár 6. éve a kecskeméti Városháza előtt minden csütörtökön megrendezésre kerülő Kecskeméti Tanyai Termék Piac vásárlóinak.

Mikóújfalu község Ballószög testvér-települése Erdélyben. Sepsiszentgyörgy és Tusnádfürdő között félúton helyezkedik el, tehát több mint 800 km-ről érkeznek a zenészek. Érkezésük napján Kecskeméten és, másnap (13-án, pénteken) a XV. Ballószögi Szüreti Napokon lépnek fel Ballószög Önkormányzata meghívására.

A Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvószenekar 1995-ben alakult Sorbán Miklós és Sorbán Csaba jelenlegi tiszteletbeli tagok vezetésében. A 2000-es évek elején a zenekart jogilag is bejegyezték, ekkor vette fel a fúvósegyesület rangot, majd 2011-ben újabb változás történt, hiszen a középkorú zenészek mellé lelkes ifjak csatlakoztak. A fúvószenekar jelenleg 36 taggal működik. 

Évenként számos zenélést tudhatnak maguk mögött, részt vesznek fúvóstalálkozókon, község- és városrendezvényeken, kortárstalálkozókon, temetéseken, illetve külföldön is zenélnek. Előadásukban felcsendülnek indulók, keringők, polkák, magyar és külföldi slágerek egyaránt.

Bizonyára jó hangulat kerekedik majd az egyébként is népes piaci forgatagban.

Az Aranyhomok Egyesület szeretettel várja a kedves érdeklődőket és vásárlókat erre a különleges alkalomra!

Élő adás