2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hello Tourist! Mutatjuk, mit nézz/láss meg Kecskeméten, ha ezen a héten érkezel a városba!

A nyár közepén gyakran felmerülhet a kérdés: Hova menjünk kikapcsolódni? Mit érdemes meglátogatni Kecskeméten, ha már meguntuk a strandot és véget ért a nyári tábor? Összeszedtük milyen kulturális programok várnak a hírös városiakra és a megyeszékhelyre érkező turistákra júliusban.

Július 15-26-ig rendezik meg Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivált. Az érdeklődők koncerteket hallhatnak a város emblematikus épületeiben, udvaraiban, terein. A fesztivál nyitókoncertjét 2019. július 15-én, hétfőn, 20 órakor tartják a Hírös Agóra Kulturális Központban. A fesztivál részletes programja itt található.

Július 17-én szerdán 17:30-tól Cifra mesterségek címmel vásári komédia várja a családokat érdekes titkokkal a BaHorKa Társulat improvizációs folklórszínház előadásában az Ifjúsági Otthonban. A belépődíj gyerekeknek 1000 Ft, felnőtteknek pedig 1500 Ft.

Július 31-én szerda 17:30-tól a Chorhidea kamarazenekar és a Kecskemét táncegyüttes közös tánc-játék-mese-hangversenyét, a Nyakigláb, csupaháj, málészáj című előadást láthatják szintén az Ifjúsági Otthonban. Belépődíj: 850 Ft gyerekeknek, 1350 Ft felnőtteknek

Városnéző sétákra várják az érdeklődőket Kecskeméten egészen augusztus 31-ig. A csoportok szerdánként 17:00-tól és szombatonként 9:30-tól indulnak a Tourinform Irodától. Érdeklődni lehet a +36-76/800-040-as telefonszámon vagy a kecskemet@tourinform.hu e-mail címen. A séta díja 800 Ft/fő.

Július 21-én, vasárnap Családi napra várják a vendégeket a Kecskeméti Fürdőbe. 14-18 óra között nem csak ingyenes programokon lehet részt venni, de egész nap kedvezményes áron kaphatók a családi belépők.

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark idén is bekapcsolódik a Strandok Éjszakája programjaiba. A szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket 2019. július 26-án 21.00-01.00 óráig. A lemezjátszóknál: DJ Rolez és barátai.

Augusztus 4-ig lehet megtekinteni a magyar szecesszió mestere, Rippl-Rónai József kiállítását a Bozsó Gyűjteményben. Az Antal-Lusztig gyűjtemény képeinek segítségével felderítjük, merre járt és mi történt Rippl-Rónaival a nagyvilágban. A kiállítás csütörtöktől vasárnapig, 10-18 óráig látogatható Kecskeméten a Klapka utca 34. szám alatt.

Év végéig lehetőség van ellátogatni a Cifrapalotába a Kecskemét 650 című kiállításra. A tárlat, amit minden hírös városinak látnia kell, városunk hat és fél évszázados történetét tárja az érdeklődők elé, képekben, szövegekben, tárgyakban, a digitális technika felhasználásával. Egymás mellé állítja a múltat és a jelent, és megismerteti a korábbi évszázadokat és lehetőséget ad az elmúlt évtizedekre való emlékezésre. Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10:00-17:00 óráig.

Élő adás