2021. Szeptember 24. Péntek  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lions gálaest a fehér bot hónapja tiszteletére

A három kecskeméti lions klub meghívására adnak nagyszabású filmzenei koncertet az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színháztermében október 29-én este 7 órától. A kulturális program előtt 26 gyengén látó, megváltozott munkaképességű embernek adnak adományként szemüveget, több mint egymillió forint értékben.  

A koncertre a klubok, az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club meghívták azon támogatottaikat, akikkel évek óta rendszeres kapcsolatuk van. Így a nézők között köszönthetik a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjait, a Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye, és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye dolgozóit és gondozottaikat, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház szemészeti és onkológiai osztálya dolgozóit is. A koncert kiemelt vendégei a kecskeméti Humán-Rehab Közhasznú Egyesület által fenntartott Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthona ellátottai és dolgozói, akik között a Kecskeméti Szent László Lions Club a Kuti Optika segítségével szeptember hónapban ingyenes szemszűrést végzett. A megszűrt 62 főből az esemény keretén belül  26 gyengén látó, megváltozott munkaképességű embernek adományoznak a szemükre készült szemüvegeket, több mint 1 millió Ft értékben. 

A hangverseny nyitott a kecskeméti filmzene-kedvelő közönség részére is. Korlátozott számban a hangversenyre a Hírös Agóra pénztárában adományjegyeket lehet váltani, mellyel a klubok munkáját támogatják. A teljes jegybevételt fiatalok szemszűrésére és hátrányos helyzetű társaik szemüvegeinek finanszírozására fordítják.

 

Élő adás