2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Stand up a komolyzenéről

„Bő szekund” címmel Bősze Ádám márciusban elhalasztott önálló estje kerül ma (szerdán ) megrendezésre 19 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

A bő egy órás produkció fanyar, gyakran szarkasztikus humorú, elsősorban a klasszikus zene területéről, tágabb értelemben a kultúrtörténetből válogatott sztorikból álló, közérthető, nem kizárólag a „keményvonalas” zenehallgatók által élvezhető stand-up est. Komolyzenei alkotók titkos kulisszatitkairól mesél humoros, szarkasztikus, de elegáns stílusban. Témáit, melyeket a komolyzene, az opera világából meríti, jó ritmusban, szójátékokkal, intelligens poénokkal megtűzdelve, rekeszizmokat nevetésre ingerlőn adja át. Olyan információkat, történeteket tudhat meg a közönség világhírű zeneszerzőkről, előadókról, melyekből kiderül, hogy ők is hús-vér, esendő emberek.

Előadások titkos kulisszáiba nyerhet a hallgatóság betekintést. Saját rádiós bakijait sem szégyelli felidézni, melyeket élő adásban követett el. Ugyanis Bősze Ádám zenei antikvárius, a Bartók Rádió műsorvezetője. Tanult ferences szerzetesként a Ferences Teológiai Főiskolán, illetve azzal párhuzamosan a Zeneakadémia zenetudományi szakán. A sajtóban zenekritikusként, majd a televízióban riporterként, műsorvezetőként kezdte a médiapályát. Előadó estjeivel évek óta járja az országot, mellyel egyedi, szórakoztató élményt nyújt a nagyérdeműnek.

Élő adás