2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Zöldbe csalogató arborétumi programok az Erdők Hetén

Kifejezetten gyermekeknek (óvodásoknak és iskolásoknak) szervez vezetett interaktív erdészeti foglalkozást az Arborétum az Erdők Hete alkalmából a jövő héten. A fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg az év fájával, gyógynövényével és madarával, emellett pedig tanulhatnak az erdők klímaváltozást mérséklő szerepéről és az alföldi erdőgazdálkodás gyakorlatáról is.

Az óvodás csoportoknak szóló program szeptember 29-én, kedden lesz az Arborétumban 9-15 óra között. Az iskolás osztályokat pedig október 1-jén, csütörtökön várják ugyanezen időintervallumban. Egy csoportra 1-1,5 óra jut. A foglalkozás végén a fiatalok felmehetnek a vadonatúj kilátóba is, ahonnan 17,5 m magasságból tekinthetik meg a szépséges Arborétum erdőállományait.

A program ingyenes, azonban a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet Vörösváczki Mónikánál tehetnek meg az arboretum@kefag.hu e-mail címen vagy pedig a +36 30 626 8966-os telefonszámon. A találkozó a székelykapus bejáratnál lesz.

A szervezők célja a gyermekeknek szóló foglalkozással, hogy

kicsalogassák őket a tantermekből, csoportszobákból a zöldbe, élményt adjanak nekik, lehetőséget, hogy erdész-vadász szakemberekkel találkozhassanak, tőlük kérdezhessenek. Eközben észrevétlenül számos ismerettel is gazdagodnak. Az arborétumi kirándulás szabadságot is ad az önálló felfedezésre és játékra - írja az Erdők Hete országos rendezvénysorozat helyi programjait szervező KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Az Arborétum Erdők Hetéhez kapcsolódó programjainak már tízéves hagyománya van, azonban más helyszíneken is lesznek még izgalmas rendezvények az elkövetkezendő két hétben. Érdemes megnézni a teljes programkínálatot:

 

http://kefag.hu/index.php/hu/977-xxiv-erdok-hete-programsorozat-kefag-kiskunsagi-erdeszeti-es-faipari-zrt

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/helyszini-latogatasok

Kecskemét percről percre

Élő adás