2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Készenléti Rendőrség vett őrizetbe egy kecskeméti ügyvédet

Látványos akció zajlott szerdán reggel Kecskemét belvárosában. A Készenléti Rendőrség lezárta a Piramis Udvarház kijáratait, majd a fővárosi székhelyű Központi Nyomozó Főügyészség nyomozói megszállták az egyik ismert helyi ügyvéd irodáját és őrizetbe vették a férfit - írja a Hírösvény.

A Hírösvény információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozásban hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket.

A megalapozott gyanú szerint 2020 első felében, egy büntetőügyben meghatalmazott védőként eljáró ügyvéd valótlanul azt állította védencének, hogy egy hivatalos személy befolyásolása útján elintézte a büntetőeljárás kedvező lezárását, és a másik gyanúsítottat érintő letartóztatás megszüntetését. Az ügyvéd ezért 70 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól.

Az ügyvéd később egy ismerősének beszámolt arról, hogy sikeresen befolyásolta a büntetőügy kimenetelét, majd azt ajánlotta, hogy keressenek együtt még több pénzt a vállalkozó megtévesztésével.

Az ügyvéd, az ismerőse és egy további személy segítségével 2 millió euró átadására akarták rávenni a vállalkozót, cserébe a folyamatban lévő eljárás fél éven belüli befejezését és a letartóztatás egy hónapon belüli megszüntetését ígérték.

A megtévesztésben részt vevő személyek befolyásos kapcsolatukra hivatkoztak, egyikük pedig hivatalos személynek adta ki magát.

A vállalkozó az ügy befolyásolására tett újabb ajánlatot is elfogadta, azonban a 2 millió euró kifizetésére végül nem került sor arra hivatkozással, hogy ezért az ügyért korábban már fizetett.

Ezen túlmenően az ügyvéd kapcsolataira - szintén valótlanul - hivatkozva az időközben letartóztatásba került ismerősének is segítséget ajánlott - részben közvetítő útján -, és 10 millió forintot kért azért, hogy „közbenjárjon" a szabadlábra kerülésében. Az ismerős az ajánlatot nem fogadta el.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy az ügyvéd és társai által megnevezett hivatalos személyek és befolyásos kapcsolatok nem léteztek, illetve az ügyben nem voltak érintettek, ezen személyek befolyásolását valótlanul állították.

Az ügyben eddig négy gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség. A vállalkozó és az ügyvéd őrizetben van.

Forrás: Hirosveny.hu

Élő adás