2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A szúnyogháló nem a betörőktől véd!

Nyáron könnyebb dolguk van a betörőknek, mint gondolnánk. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a bűncselekményeket - hívja fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Egy rendőrségen tett feljelentésből: A mai napon X. Y. bejelentést tett, mely szerint ismeretlen személy a házuk hátsó ajtajának szúnyoghálóját benyomta, az ajtón belül a zárban hagyott kulccsal az ajtót kinyitotta, és a lakásba bemenve eltulajdonította a nappali helyiségben, a cipősszekrényben elrejtett kb. 250.000,- Forintot és kb. 150-170 eurót.

Több, a fenti esethez hasonló bűncselekmény vált ismertté a közelmúltban a rendőrség előtt. A nyári időszakban sokan ugyan bezárják a lakásajtót, de a szúnyoghálós kitekintőablakot a szellőztetés érdekében nyitva hagyják. Hasonló szokás a ritkábban használt bejárati ajtókban belülről a zárban hagyott kulcs. E két körülmény együtt megkönnyíti a betörők „dolgát”, hiszen a szúnyoghálót leszakítva, az ablakon benyúlva kulccsal nyitható a lakás, „szabad az út”.

Odafigyeléssel ezek a bűncselekmények is megelőzhetők: Nyári melegben se aludjanak nyitott ajtó, ablak mellett! Csak a ráccsal felszerelt nyílászárókat hagyják nyitva!

Napközben is használják a mechanikai védőeszközöket! Értéktárgyakat, készpénzt, mobiltelefont ne hagyjanak nyitott ajtó, ablak közelében! Amennyiben van elektronikus riasztórendszer a lakásban, éjszakára is kapcsolják be! Hordozható mozgásérzékelős riasztóeszközök alkalmazásával a nyitott ajtón, ablakon érkező hívatlan vendég érkezése sem marad titokban!

Élő adás