2021. Január 23. Szombat  Zelma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Centenáriumi kiállítás a rendőrségen (videóval)

Ritka egyenruhák, rendfokozati gyűjtemény, egyedi kitüntetés, tablósorozat. Ezekkel várják az érdeklődőket a rendőrség megalakulásának 100 éves évfordulója alkalmából útjára indított vándorkiállításon. Az ingyenes tárlat csütörtökig tekinthető meg Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épületében.

Kecskemétre érkezett a 100 éves a Rendőrség – a magyar rendőrség története című vándorkiállítás. A tárlat megnyitójának napján a Hagyományőrző Rendőrszázad veteránautókat vonultatott fel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mellett. A centenáriumi alkalomra készült tablósorozatot és Varga Ottó rendőr zászlós gyűjteményének részeit a főkapitányság nagytermében lehet megtekinteni.

– Igyekeztünk egy szűk, de mégis tág értelemben vehető bemutatót készíteni, amely 1945-től vonultatja fel a rendőrségi és határőrségi egyenruhákat, rendfokozatokat – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Varga Ottó, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrsének nyomozója.

A tárlaton korszakonként láthatóak a fegyveres szerveknél megkapható kitüntetések. A jobb megismerés érdekében a gyűjtő ingyenes tárlatvezetést is tart. A páratlan gyűjteményből létrehozott kiállításhoz a megyei rendőrkapitányságok munkatársai is küldtek egy-egy emléktárgyat.

További részletek a KTV riportjában:

Kecskemét percről percre

Élő adás