2019. Augusztus 20. Kedd  István

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csak bűnügyi felügyelet alá helyezték a szombati buszrongálót

Családi okok miatt előzetes letartóztatás helyett egyelőre két hónap bűnügyi felügyelet alá került az a férfi, aki szombat éjjel tört fel négy buszt Kecskeméten.

Bilincsben várja a tárgyalását az a férfi, aki szombat éjjel - vélhetően tudatmódosító szer hatása alatt - tört fel és rongált meg négy buszt az egyik kecskeméti buszpályaudvar parkolójában.

A férfi négy jármű üvegét törte be, műszerfalakat és pénztárgépeket is megrongált. Az egyik busz motorját be is tudta indítani, de eddigre már odaért  pályaudvar biztonsági őre, aki visszafogta őt amíg a rendőrök megérkeztek.

Az ámokfutó legalább másfél millió forintos kért okozott a közlekedési cégnek. Az is kiderült róla, hogy korábban már elítélték garázdaság és egyéb erőszakos bűncselekmények miatt.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna Mónika, helyettes szóvivő, Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta - Az ügyészség a visszaeső minősülő, többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását azért indítványozta, mert a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetésből feltételes kedvezménnyel szabadult és ezen feltételes kedvezmény alatt követte el a mostani rongálás és jármű önkényes elvitelének a kísérletét.

A bíróság végül ennél enyhébb kényszerintézkedésről döntött, és a férfi családi körülményeire hivatkozva 2 hónapos házi őrizetet rendelt el, de a határozat ellen az ügyészség fellebbezett.

Élő adás