2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csökkent a bűncselekmények száma Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője minden évben beszámol a település közbiztonságának helyzetéről, az intézkedésekről és a jövőbeli feladatokról. A csütörtöki közgyűlés első napirendi pontjaként Kerti István rendőr alezredes számolt be a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2017-es évi tevékenységéről.

A kapitányságvezető elmondta, hogy nagyon jó eredményeket értek el az elmúlt évben. A bűncselekmények száma például 16 százalékkal csökkent 2016-os adatokhoz képest, valamint a Kecskeméti Rendőrkapitányság az elmúlt öt év legjobb nyomozáseredményességi mutatójával zárta a 2017-es évet.

Kerti István értékelésében külön kitért a közlekedésbiztonság helyzetére.

– A korábbi évek tendenciáit figyelembe véve kiemelt feladatunk volt a kerékpáros és gyalogos közlekedők részvételével bekövetkezett, személyi sérüléssel járó közúti balesetek számának visszaszorítása, az ittas járművezetőkkel szembeni fellépés hatékonyságának fokozása, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztók kiszűrése és szankcionálása – mondta a kapitányságvezető.

Megköszönte a polgárőrségnek és a városrendészetnek az együttműködést, hiszen ezek a szervezetek számos területen segítik a rendőrség munkáját.

- A 2017-es évre kitűzött céljaink alapvetően teljesültek, 2018-ban tovább szeretnénk fokozni a fellépés hatékonyságát – zárta összefoglalóját Kerti István.

Radics Tivadar felszólalásában az illegális szemétlerakás ügyére tért ki. Szerinte át kellene venni azt a gyakorlatot, ami más országokban működik, hogy ha valakinek a személyes adatait megtalálják a hulladékban, az bizonyítéknak számít. Így gyorsabban el lehetne kapni a tetteseket. Azonban a törvény sajnos nem ad erre egyértelmű lehetőséget.

Homoki Tamás alpolgármester hozzászólásában megerősítette, hogy kiemelkedő munkát végzett a Kecskeméti Rendőrkapitányság az elmúlt évben. A közlekedési balesetek kapcsán az alpolgármester kiemelte, hogy a Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területe és Kecsekmét közigazgatási területe jelentősen eltér, a tavalyi 26 halálos balesetből 5 történt a város közigazgatási területén. Mindazonáltal azon dolgoznak, hogy ezt a számot csökkentsék, és ezért történetek olyan azonnali beavatkozásk, amelyek ezt a célt szolgálják.

Király József is megköszönte a rendőrkapitányság munkáját, valamint hangsúlyozta, hogy örül annak is, hogy a rendőrséggel partneri kapcsolat alakult ki a rendezvények biztosítása kapcsán is.

Végül a rendőrkapitányi beszámolót 21 igennel a közgyűlés elfogadta.

Élő adás