2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkapták a kecskeméti biciklitolvajt

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint több mint fél tucat kerékpárt tulajdonított el a megyeszékhelyen. A 60 éves D. István tegnap (szombaton) kora reggel került rács mögé.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. május 31-én a hajnali órákban az egyik megyeszékhelyi áruház kerékpártárolójából eltulajdonított egy biciklit. A kétkerekű zárját levágta, így tudta a járművet magával vinni. Néhány hónappal később – szeptemberben – kétszer is visszatért a helyszínre, és mindkét esetben 1-1 újabb kerékpárral távozott. A rendőrök beazonosították és elfogták D. Istvánt, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki.

 A nyomozók kutattak a férfi lakhelyén, és az ott talált kerékpárok, alkatrészek és eszközök alapján arra következtettek, hogy a gyanúsított másik lopást is elkövetett. A beszerzett adatok szerint októberben egy másik tárolót is kifosztott. Onnan három lezárt és egy lezáratlan biciklit tulajdonított el.

A lopások rendszerességéből és jellegéből, valamint az eltulajdonított tárgyak számából arra lehet következtetni, hogy a férfi rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a bűncselekmények elkövetésekor, így a rendőrök a többrendbeli lopást üzletszerűnek minősítették. A kecskeméti nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Élő adás