2018. Szeptember 20. Csütörtök  Friderika

14°C / 29°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Előzetesben a férfi, aki ellopta a Kodály-szobrot

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 27 éves kecskeméti férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Kodály Intézet parkjában lévő, Kodály Zoltánt ábrázoló szobor eltulajdonításával gyanúsítanak. 

Ahogyan korábban megírtuk, Bartók után Kodály rézszobrát is ellopták a Kéttemplom közből, a Kodály Intézet előtt álló, Tiszta forrásból című műalkotásról. December 25-én 2 óra 10 perc körül szerelték le és vitték el a talapzatról az 50 centiméteres figurát. Míg Bartók tavaly szeptember óta nem került elő, addig a Kodály-szobrot múlt héten megtalálták a rendőrök. A tolvaj a belvárosból a Műkertvárosig vitte zsákmányát, és egy zsáknyi fűrészporba csomagolva egyszerűen bedobta a vadaskert kerítésén. Mivel eldugott helyen lapult a zsák, a vadaskert dolgozóinak fel sem tűnt.

A lopással okozott kb. négymillió Ft összegű kár a szobor megtalálásával és lefoglalásával megtérült. A Kecskeméti Járásbíróság ma (hétfőn) egy hónapra elrendelte a lopással gyanúsított, 27 éves kecskeméti férfinak az előzetes letartóztatását.

A járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Élő adás